Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

VIDEO: Προεδρικές τιμητικές φρουρές - ποιες είναι η καλύτερες και θεαματικότερες στον κόσμο

Η αποστολή τους είναι να τιμούν τους βωμούς των Αγνώστων Στρατιωτών της χώρας τους...



Καθήκον τους είναι να φρουρούν 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο τον αρχηγό της πατρίδας τους. Είτε είναι Βασιλιάς είτε είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας.



Είναι ένας προς έναν επιλεγμένοι για το ανάστημα, και την κορμοστασιά τους. Η εκπαίδευση τους δεν είναι παιχνιδάκι. Μπορεί να μην ανήκουν στις ειδικές δυνάμεις της χώρας τους, αλλά εκπαιδεύονται σκληρά σε συγκεκριμένα πράγματα που μόνο όποιος διαθέτει ψυχικά αποθέματα μπορεί να τα καταφέρει.



Τις περισσότερες φορές η στολή τους συνδυάζει κομμάτια και στοιχεία από την ιστορία της πατρίδας τους.





ΕΛΛΑΣ

Οι εύζωνες, οι τσολιάδες μας, ο φόβος και ο τρόμος, των εχθρών οπουδήποτε και εάν πολέμησαν μέχρι τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Σήμερα τιμούν και φυλάνε το βωμό του Άγνωστου Στρατιώτη, το Προεδρικό Μέγαρο και την Ακρόπολη. Η στολή τους από τις εντυπωσιακότερες, όλων των Προεδρικών φρουρών. Ζυγίζει 13 κιλά και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας.







ΡΩΣΙΑ

Επί Σοβιετικής Ενώσεως και στη συνέχεια σαν Ρωσία η αλλαγή των Φρουρών στην Κόκκινη πλατεία μαγνητίζει τα πλήθη. Ο συντονισμός είναι άψογος, οι κινήσεις κοφτές. Όλα στην Κόκκινη πλατεία είναι επιβλητικά.







ΗΠΑ

Τα δύο βίντεο για τους Φρουρούς στις ΗΠΑ είναι εντυπωσιακά. Στο πρώτο θα παρακολουθήσετε ολόκληρη της διαδικασία αλλαγής μπροστά στο Μνημείο Πεσόντων στο Άρλιγκτον και στο επόμενο βίντεο θα δείτε τη συνομιλία και το τυπικό μεταξύ του αξιωματικού φυλακής και του Φρουρού που τελειώνει τη βάρδια του. Αξίζει να παρακολουθήσετε τον τρόπο που ο αξιωματικός αφού πάρει το όπλο από τον φρουρό το εξετάζει.













ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Από το 1660, στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ κάθε πρωί στις 11.30 γίνεται η αλλαγή των Φρουρών της Βασίλισσας αλλά και κάθε μέλους της βασιλικής οικογένειας.

Η Φρουρά αποτελείται από τους footguards με τα bearskins, τους πεζούς με την κόκκινη στολή και τα μεγάλα γούνινα καπέλα από δέρμα καναδικής αρκούδας, τους έφιππους horse guards και τους beefeaters ή αλλιώς τους Δεσμοφύλακες. Στα δυο βίντεο θα παρακολουθήσετε την αλλαγή φρουράς των foot guards και των horse guards.











ΓΑΛΛΙΑ

Από τα χρόνια του Ναπολέοντα στην αψίδα του Θριάμβου, οι Γάλλοι τιμούν τους νεκρούς άγνωστους στρατιώτες τους. Δείτε πως









ΣΚΩΤΙΑ

Οι τιμητική Φρουρά στον πύργο του Εδιμβούργου κάνει τις αλλαγές της φορώντας το παραδοσιακό σκωτσέζικο Κιλτ









ΚΙΝΑ

Στην πλατεία Τιεν Αν Μεν στο Πεκίνο οι Φρουροί της επανάστασης αποτελούν ένα ξεχωριστό θέαμα. Κυρίως κατά τη διάρκεια της έπαρσης και της υποστολής της σημαίας.







ΒΑΤΙΚΑΝΟ

Η Ελβετική φρουρά του Βατικανού είναι από μόνη της μια ατραξιόν. Οι Φρουροί ντυμένοι πάντα με τις μεσαιωνικές πανοπλίες τους φυλάνε τιμητικά (αλλά και ουσιαστικά) τον Πάπα από το 1506. Δείτε την αλλαγή τους και προσέξτε τα μεσαιωνικά όπλα τους







ΙΣΠΑΝΙΑ

Eνδιαφέρον παρουσιάζει η αλλαγή της Βασιλικής Φρουράς στο παλάτι στη Μαδρίτη. Η Ισπανία μια χώρα που κατά το παρελθόν έζησε στιγμές δόξας σαν υπερδύναμη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη έχει να παρουσιάσει μια εξαιρετική Βασιλική φρουρά. Δείτε τους







ΔΑΝΙΑ

Η Βασιλική φρουρά της Δανίας φρουρεί εδώ και αιώνες την μακροβιότερη Βασιλική οικογένεια της Ευρώπης. Στο παλάτι Amalienborg, η ατραξιόν είναι η Αλλαγή της βασιλικής Φρουράς.







ΤΟΥΡΚΙΑ

Χωρίς να έχει κάτι το ιδιαίτερο, η τιμητική φρουρά που φυλά το Μαυσωλείο του Κεμάλ στην Άγκυρα αλλά και τα παλάτι ΝτολμάΜπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη (εκεί όπου πέθανε ο Κεμάλ), σας την παρουσιάζουμε απλά και μόνο για να δούμε τους απέναντι.







"

ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKE