Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΠΑΤΡΑ: Ο παππάς τους ανάγκασε… να αλλάξουν εκκλησία

ΠΑΤΡΑ: Ο παππάς τους ανάγκασε… να αλλάξουν εκκλησία
Έπεσε από τα σύννεφα με αυτά που άκουσε ένα ζευγάρι από τον ιερέα...

(όχι τον εφημέριο) εκκλησίας της Πάτρας και τελικά πήραν την απόφαση… να παντρευτούν σε άλλον ναό!



Επισκέφθηκαν την εκκλησία στις αρχές της εβδομάδας, αλλά η συνάντησή τους… ξεκίνησε με παρατηρήσεις! Καίτοι η εκκλησία ήταν γεμάτη τουρίστριες με την… ανάλογη εμφάνιση, ο ιερέας επέπληξε τη μέλλουσα νύφη για το… σορτσάκι που φορούσε! Εκείνη έσκυψε το κεφάλι, και ζήτησε συγγνώμη, εξηγώντας του ότι… λόγω δουλειάς δεν προλάβαινε καν να μεταβεί στο σπίτι της για να αλλάξει. Η συνέχεια όμως ήταν εξίσου… ενδιαφέρουσα!



Ο ιερέας τούς πρότεινε… να μην παντρευτούν Νοέμβριο μια και θα πρέπει οι καλεσμένοι να νηστεύουν για τα Χριστούγεννα αλλά και επειδή εορτάζει ο Πολιούχος της Πάτρας, οπότε οι ιερείς θα είναι απασχολημένοι με τις εκδηλώσεις που γίνονται σε όλη την πόλη. Στη συνέχεια τους έδωσε και «συμβουλές»: «Δεν θα πρέπει να ξοδέψετε λεφτά για ακριβό στολισμό του ναού, γιατί έτσι κάνουν τα περισσότερα ζευγάρια και στο τέλος δεν τους μένουν χρήματα υπέρ της εκκλησίας και των ψαλτών. Θα πρέπει επίσης κατά τη διάρκεια του Μυστηρίου να μη μιλούν οι καλεσμένοι σας και φυσικά… να μη στήσει η νύφη το γαμπρό»!



Το ζευγάρι είχε μείνει άφωνο, κουνούσε καταφατικά το κεφάλι, και στην κυριολεξία… δεν έβγαζε άχνα! Έστω και αν ο γαμπρός (όπως μάθαμε αργότερα)… έβραζε από μέσα του! Ο ιερέας πάντως… δεν έβαζε γλώσσα μέσα του. «Αν ο γάμος γίνει στις 7, θα πρέπει να αρχίσει στις 7. Γιατί κι εγώ στις 8 μπορεί να έχω ραντεβού με την παπαδιά, για ποιο λόγο να καθυστερήσω», τους είπε, και εκείνοι τον κοιτούσαν… με το στόμα ανοιχτό!



Σχολίασε και την κουμπάρα

Ούτε την κουμπάρα δεν άφησε ασχολίαστη ο παππάς! «Θα πρέπει να πείτε στην κουμπάρα να μην φοράει εξώπλατο εκείνη την ημέρα. Δεν είμαι αναγκασμένος να βλέπω την πλάτη της», τους είπε.

Οι μελλόνυμφοι κατάλαβαν πως… δεν έβγαζαν άκρη, συνέχιζαν να απαντούν καταφατικά, είχαν όμως ήδη πάρει την απόφασή τους! Και όταν ο ιερέας ολοκλήρωσε με τις συμβουλές τους έφυγαν… άρον – άρον! Και φυσικά… ούτε που να ξανακούσουν για την συγκεκριμένη εκκλησία. Αποφάσισαν να παντρευτούν αλλού!