Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΔΕΙΤΕ: Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο...

Με λιακάδες, με μελτέμι ισχυρό στο Αιγαίο και υψηλές σχετικά για την εποχή θερμοκρασίες...

θα κυλήσει το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.

Πιο αναλυτικά:



ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Περιμένουμε ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με ανέμους στο Ιόνιο 3 με 4 μποφόρ ασθενείς από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο όμως βόρειοι - βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ αλλά και τοπικά στα περάσματα στο Κάβο - Ντόρο, στον Κάβο - Μαλλιά, Κυκλάδες και στο Καρπάθιο, μέχρι και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 18 εως 35 βαθμούς, στα κεντρικά από 20 εώς 36 βαθμούς, στα δυτικά όμως από 20 εώς 37 και τοπικά ακόμη και 38 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη από 23 εώς 32 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα από 23 εώς 34 βαθμούς κελσίου.



ΑΤΤΙΚΗ

Αίθριος θα είναι ο ουρανός. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά όμως στον Ευβοϊκό 6 και τοπικά 7 μποφόρ το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21εναν έως 35 βαθμούς κελσίου αλλά στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



ΚΥΡΙΑΚΗ

Αίθριος θα εξακολουθήσει να είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες συννεφιές. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Μακεδονία και στη Θράκη από 18 εώς 35 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία από 20 εώς 36 βαθμούς, στα κεντρικά και δυτικά τμήματα και στο Ιόνιο από 20 εώς 38 βαθμούς και κυρίως σε ηπειρωτικές περιοχές κυρίως Πρέβεζα, Άρτα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πάτρα και Πύργο. .....Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 23 εώς 34 βαθμούς.



ΑΤΤΙΚΗ

Περιμένουμε αίθριο καιρό με ανέμους βόρειους - βορειονατολικούς 4 με 5 μποφόρ, στον Ευβοϊκό όμως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 εώς 34 βαθμούς κελσίου όμως στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



ΔΕΥΤΕΡΑ

Κάπως έτσι θα κυλήσει ο καιρός και τη Δευτέρα. Όμως περιμένουμε περισσοτερες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες μπορες στα βουνά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.



Αλλωστε όπως λέει ο λαός ο Αύγουστος είναι η αρχή του Φθινοπώρου. Έτσι θα κυλήσει και τις επόμενες μέρες ο καιρός με το μελτέμι στο Αιγαίο να ταλαιπωρεί λίγο τους επιστρέφοντες εκδρομείς απο τα νησιά χωρίς όμως να απειλούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.