Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ισχυρό παυσίπονο ο έρωτας!


Την αναλγητική δράση του έρωτα υμνούν τώρα οι ερευνητές που απέδειξαν ότι αυτό το συναίσθημα μπορεί πράγματι να μειώσει τον πόνο και να δράσει σαν ναρκωτικό
!
Σύμφωνα με έρευνα του Stanford University και του State University of New York, ο έρωτας μπορεί να βάζει το χεράκι του σε περιοχές του .εγκεφάλου μας με τρόπο ώστε να μας δημιουργεί τέτοια ευφορία που να αγνοούμε τελικά τον πόνο. Οι ερευνητές παρακολούθησαν φοιτητές που ήταν ερωτευμένοι και ανακάλυψαν ότι όταν κοιτούσαν φωτογραφία του αγαπημένου τους προσώπου, ένιωθαν λιγότερο πόνο. Επίσης αποδείχθηκε ότι ο έρωτας δρα μέσω των ίδιων εγκεφαλικών οδών που χρησιμοποιούν και διάφορα ισχυρά αναλγητικά και ναρκωτικά, όπως η ηρωίνη και η κοκαΐνη! (Αρα τραγούδια που περιγράφουν τον έρωτα ως ναρκωτικό δεν θα πρέπει να κρίνονται υπερβολικά.)

«Ηταν σαν να συνδέει κανείς τα “νευρικά συστήματα” του έρωτα με αυτά που επεξεργάζονται το αίσθημα του πόνου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δρ Σιν Μακέι, επικεφαλής του τμήματος παρηγορητικής ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα. «Ο έρωτας επιδρά στα ίδια εγκεφαλικά συστήματα όπου γίνεται η επεξεργασία του αισθήματος της ανταμοιβής, που γεννάται από καταστάσεις όπως, για παράδειγμα, όταν κερδίζει κανείς το λόττο» εξηγεί, από την πλευρά του, ο Αρθουρ Αρον, κοινωνικός ψυχολόγος, μέλος της ομάδας των ερευνητών.

Η έρευνα είχε ένα πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο. Οπως λένε οι επικεφαλής, ήταν από τις λίγες περιπτώσεις που οι εθελοντές προσέρχονταν μόνοι τους και ρωτούσαν και ξαναρωτούσαν πώς θα κατάφερναν να συμμετάσχουν. Μάλιστα ήταν κατενθουσιασμένοι με την καταγραφή του εγκεφάλου τους, όταν απαντούσαν σε ερωτήσεις όπως «είσαι ερωτευμένος;» ή «θα είμαστε μαζί με τον αγαπημένο μου για πάντα;». Δεν έκαναν πίσω ούτε όταν έπρεπε να τους προκληθεί πόνος κατά τη διάρκεια του πειράματος. Αυτό γινόταν μ’ έναν καυτό καθετήρα που οι ερευνητές τον ακουμπούσαν στο χέρι τους και του αύξαναν την θερμοκρασία μέχρι ο εθελοντής να δηλώσει ότι δεν αντέχει άλλο!








Espressonews.gr

.
"

Κάνε και εσύ μια απλή ΔΩΡΕΑΝ εγγραφη στο ρικάρντο για ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στους διαγωνισμούς. Σε ενημερώνουν συνέχεια για τους διαγωνισμούς τους για πολλά δώρα. Δωρεάν είναι τι το σκέφτεσαι? Απο κάτω είναι το ρικάρντο.