Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Αποθεώθηκε η Εθνική από χιλιάδες ομογενείς - Έμεινε στο 1 - 1

Η Εθνική μας ομάδα πέτυχε το πρώτο της γκολ επί αμερικανικού εδάφους...


αλλά τελικά έμεινε στο 1-1 κόντρα στο Εκουαδόρ σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθει στο «Citi Field» της Νέας Υόρκης. Σκόρερ με κεφαλιά στο 16ο λεπτό ο Τζιόλης, πολλά νέα πρόσωπα χρησιμοποιήσε ο Φερνάντο Σάντος. Την αποθέωση απο τους ομογενείς γνώρισαν οι διεθνείς μας.



Η Εθνική μας δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη, η οποία θα ήταν πολύτιμη προκειμένου να παραμείνει στην 9η προνομιούχο θέση της κατάταξης της FIFA, αλλά παρόλα αυτά παρουσίασε καλό πρόσωπο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με τον Φερναντο Σάντος να κάνει πολλά πειράματα. Αυτό το οποίο φυσικά κρατάμε από το συγκεκριμένο φιλικό, είναι η παρουσία του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα, το ντεμπούτο του Αθανασιάδη και φυσικά την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Έλληνες ομογενείς.



Το ματς:



Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε δυνατά και στο 11' ο Κονέ μπήκε από δεξιά στην περιοχή, σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του Εκουαδόρ απομάκρυνε. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ. Ο Γιώργος Φωτάκης εκτέλεσε φάουλ κοντά στη μικρή περιοχή της ομάδας του Ισημερινού, εκεί όπου πετάχτηκε ο Τζιόλης και με κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ντομίνγκες, γράφοντας έτσι το 1-0.



Ο Μπενίτες στο 27' δοκίμασε το πόδι, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτσόλη. Στο 43', ο Μπενίτες εκτέλεσε φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, ο Κοτσόλης όμως ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε το σουτ.



Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, αλλά στο 50' ο Φωτάκης σούταρε λίγο έξω απ' την περιοχή και δεξιά, η μπάλα κόντραρε, κατευθυνόταν προς το Μήτρογλου, αλλά τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ ο Τσέγκα. Στο 58ο λεπτό όμως ο Μέντες ελευθερώθηκε από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, οι Έλληνες αμυντικοί αδράνησαν και ο Εράσο πετάχτηκε και με κεφαλιά από κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη. Η καλύτερη φάση της Ελλάδας βγήκε στο 88ο λεπτό με το Νίνη να παίζει υποδειγματικά το ένα-δύο με τον Αθανασιάδη και να βγαίνει μόνος του απέναντι στον Ντομίνγκες, ο οποίος κράτησε το τελικό 1-1.



Οι συνθέσεις των δύο ομαδων:



ΕΚΟΥΑΔΟΡ (Ρεϊνάλντο Ρουέδα): Μπαγκέρα, Αρόγιο, Εράσο (67' Μίλντα), Βάλτερ Αγιόβι, Ρεάσκο, Τσέγκα, Σαριτάμα, Μέντεζ (83' Καλντερόν), Νομπόα (74' Καστίγιο), Μπενίτες, Χαϊμέ Αγιόβι



ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Κοτσόλης, Μανιάτης (89' Σπυρόπουλος), Κ. Παπαδόπουλος, Μόρας, Βύντρα, Τζιόλης, Φωτάκης (78' Κατσουράνης), Καφές (63' Καραγκούνης), Κονέ (63' Φετφατζίδης), Χριστοδουλόπουλος (63' Νίνης), Μήτρογλου (64' Αθανασιάδης)



Διαιτητής: Μαρκ Γκάιγκερ

Βοηθοί: Μπράιαν Νταν, Άλμπερτ Καλίς



Κίτρινες κάρτες: Τσέγκα (25'), Χάιμε Αγιόβι (70'), Νομπόα (71') - Βύντρα (70'), Νίνης (80')



theplayer.gr

"