Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Τιμωρήθηκε να γράψει 100 φορές στο twitter

Για να μάθεις να διαδίδεις ψέμματα!
Ποιά είναι μία από τις πιο διαδεδομένες τιμωρίες στο δημοτικό;

«Γράψε 100 φορές τη φράση: Δεν θα ξανακάνω...» κλπ, μια τιμωρία άκρως βαρετή, γιατί δεν υπάρχει Copy-paste στο τετράδιο (ή τον πίνακα). Κι όμως, ακόμα και στο Internet υφίσταται αυτή η τιμωρία, και μάλιστα με εντολή δικαστηρίου.

Ο Fahmi Fadzil, πολιτικός ακτιβιστής και κάτοικος Μαλαισίας, δημοσίευσε ένα συκοφαντικό tweet τον Ιανουάριο, σχετικά με ένα περιοδικό της εκδοτικής εταιρείας BluInc Media. Στο Tweet αυτό ισχυριζόταν πως μία φίλη του που εργαζόταν στο περιοδικό, και η οποία ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης, είχε άσχημη αντιμετώπιση από την εργοδοσία της.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Fadzil δημοσίευσε ένα διορθωτικό tweeter, ζητώντας συγνώμη. Όμως οι νομικές διαδικασίες είχαν ήδη κινηθεί από πλευράς του περιοδικού και σύντομα έλαβε μια επιστολή από τους δικηγόρους τους.

Η υπόθεση εκδικάστηκε αυτή την εβδομάδα, και ο Fadzil τελικά απέφυγε να πληρώσει αποζημίωση. Όμως συμφώνησε να ζητήσει συγνώμη 100 φορές εντός τριών ημερών μέσω Twitter. Ο Fadzil έχει περίπου 4.500 ανθρώπους που τον ακολουθούν, και ο αριθμός τους είναι σχεδόν βέβαιο πως θα μεγαλώσει μετά από αυτή την είδηση.

Κάθε ένα από τα 100 tweets πρέπει να λέει (σε ελεύθερη μετάφραση): «ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΑ την εταιρεία Blu Inc Media & το περιοδικό Female. Τα Tweet μου σχετικά με την πολιτική του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού είναι ψευδή. Αποσύρω τα όσα είπα και με αυτό το μήνυμα ζητώ συγνώμη».

Εντάξει, φτηνά τη γλίτωσε ;)
"

ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKE