Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ο καλύτερος 12ος παίκτης

Ο καλύτερος 12ος παίκτης Ο Σεϊντού Κεϊτά είναι ο παίκτης της Μπαρτσελόνα με τις περισσότερες συμμετοχές τη σεζόν που πέρασε...
Ναι όσο και αν σας φαίνετε παράξενο ο διεθνής με το Μάλι μέσος αγωνίστηκε 56 φορές φέτος με τους «μπλαουγκράνα» αποδεικνύοντας πως είναι μακράν του 2ου ο καλύτερος 12ος παίκτης στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.


Από τις 56 συμμετοχές του Κεϊτά οι 35 ήταν για το ισπανικό πρωτάθλημα με τις 15 να ξεκινάει βασικός. Στην Πριμέρα κατάφερε να πετύχει και τρία γκολ. Στο Κύπελλο Ισπανίας αγωνίστηκε σε όλους τους αγώνες (9) φορώντας φανέλα βασικού στις έξι από αυτές.



Στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Γκουαρντιόλα τον χρησιμοποίησε σε δέκα (10) παιχνίδια με τα τέσσερα (4) να τον βάζει μέσα από την αρχή και τα υπόλοιπα έξι (6) ως αλλαγή. Και εκεί σκόραρε μια φορά αν και δεν είναι αυτή η δουλειά του μέσα στο γήπεδο. Τέλος αγωνίστηκε και στα δύο 90λεπτα του ισπανικού Σούπερ Καπ κόντρα στην… πρώην Σεβίλλη.


Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης σε σχέση με την υπόλοιπη ομάδα απλά αναφέρω πως ο «μικρός μάγος» Λιονέλ Μέσι έχει 55 συμμετοχές, ο Ντάνι Άλβες 54 και ο Νταβίντ Βίγια 52 όλοι τους με περισσότερα αγωνιστικά λεπτά από τον Κεϊτά. Ο αμυντικός μέσος των «μπλαουγκράνα» όμως ήταν ο 1ος σε παρουσίες φέτος για τους Καταλανούς και αυτό έχει τη δική του σημασία.


Ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Ευρώπης και Ισπανίας έχει πει για τον Κεϊτά μετά τον αγώνα με την Έρκουλες στις 29 Ιανουαρίου πως για αυτόν αντιπροσωπεύει την «εικόνα της Μπαρτσελόνα» δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πόσο πολύ εκτιμάει την αγωνιστικότητα και τον επαγγελματισμό του. Βλέπετε ο 29χρονος από το Μάλι ξέρει πως δεν είναι βασική επιλογή του Γκουαρντιόλα παρόλα αυτά όμως όποτε μπαίνει στο γήπεδο φορώντας την φανέλα της «Μπάρτσα» φροντίζει να την τιμήσει στο ακέραιο. Και εις ανώτερα Σεϊντού…



bettv.gr