Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

150.000 πολίτες στο Σύνταγμα - Πάνω από 4.000 στην Πάτρα

"Συνεχίζεται η προσέλευση των Αγανακτισμένων πολιτών στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Αυτή την ώρα
τουλάχιστον 4.000 πολίτες όλων των ηλικιών έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στο πλευρό των Αγανακτισμένων και τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω».

Νεαροί με ταμπούρλα δίνουν τον ρυθμό ενώ τα συνθήματα δίνουν και παίρνουν. Το καινούργιο, που ξεχωρίζει, είναι τα εξής: «Ένα ελικόπτερο για...

κάθε υπουργό και για τον Πάγκαλο φαλαινοθηρικό». Στην πλατεία ανεμίζει και μια ισπανική σημαία.

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση και στην Θεσαλονίκη όπου αυτή την στιγμή η Αγανακτισμένοι πραγματοποιούν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας.

20:30 Συνεχώς πυκνώνει ο κόσμος στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Αυτή στην στιγμή έχουν συγκεντρωθεί πάνω 3.000 άτομα και η προσέλευση των Αγανακτισμένων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα ο κόσμος έχει φθάσει από την πλατεία Συντάγματος μέχρι την πλατεία Κοράη στην οδό Πανεπιστημίου και μέχρι την Κλαυθμώνος από την οδό Σταδίου. Σύμφωνα με τους πρώτους πρόχειρους υπολογισμούς περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι βρίσκονται στους δρόμους της πρωτεύουσας. Γίνεται λόγος πραγματικά για ιστορικές στιγμές και απίστευτες εικόνες.

20:15 Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο μεγάλο πανευρωπαϊκό ραντεβού των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές συρρέουν κατά εκατοντάδες στο κέντρο της Αθήνας και δίνουν για δωδέκατη μέρα δυναμικό παρών μπροστά από το Κοινοβούλιο.

Η σημερινή συγκέντρωση δείχνει να μην έχει προηγούμενο καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις το πλήθος κόσμου ξεπερνά τις 100.000. Μια λαοθάλασσα από θυμωμένους πολίτες με σφυρίχτες, κατσαρολικά, ακόμη και βουβουζέλες στα χέρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες συνθέτουν το σκηνικό μιας ημέρας που σίγουρα θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη των Αγανακτισμένων όλης της Ευρώπης.

Παρότι είναι ακόμη πολύ νωρίς πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει ήδη την πλατεία και τους γύρω δρόμους.

Από κάθε γωνιά της Ελλάδας καταφτάνουν σιγά σιγά διαδηλωτές, ενώ η παρουσία της αστυνομίας εμφανίζεται ενισχυμένη.

Στην πλατεία ανεμίζουν, εκτός από τις ελληνικές, σημαίες της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Αργεντινής -ενώ υπάρχουν ακόμη και πλακάτ για την Υεμένη.

Εντύπωση προκάλεσε ένα πανό Αιγυπτίων που έγραφε «Η πλατεία Ταχρίρ στηρίζει την πλατεία Συντάγματος», σύνθημα που καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους διαδηλωτές.

Πρωτοφανής εικόνα τα τεράστια κάγκελα που έχουν στήσει διαδηλωτές μπροστά από τη Βουλή. Στόχος των συγκεντρωμένων είναι η συμμετοχή να ξεπεράσει εκείνη της περασμένης Κυριακής, στην οποία είχαν λάβει μέρος δεκάδες χιλιάδες πολίτες.

Αυτή την ώρα αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα και το πούλμαν με την αντιπροσωπεία των ιερέων από τη Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

19:58 Στην Πάτρα αυτή την ώρα οι συγκεντρωμένοι αγγίζουν πλέον τους 2.000 ενώ δείχνει να υπάρχει τάση πια για σημαντική αύξηση καθώς η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται. Οι τελευταίες αναφορές από το Σύνταγμα κάνουν λόγο για πάνω από 70.000 συγκεντρωμένους αυτή την στιγμή.

Αρκετοί δρόμοι έχουν κλείσει γύρω από τη Βουλή όπως η Λεωφόρος Αμαλίας, η Καραγεώργη Σερβίας, η Μητροπόλεως, η Σταδίου κ.α.

19:32 Περιορισμένη ακόμα η προσέλευση των Αγανακτισμέων πολιτών στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Μέχρι αυτή την ώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης υπάρχουν περίπου 300 πολίτες καθώς δειλά-δειλά έχει αρχίσει η προσέλευση του κόσμου. Ανάμεσα στους παριστάμενους όσοι διαμένουν στις 10 σκηνές που βρίσκονται στην πλατεία, συνταξιούχοι, νέοι ακόμα και μητέρες με τα παιδιά τους στα καροτσάκια.

Μάλιστα οι διοργανωτές αυτή την ώρα στήνουν μπουφέ με μακαρόνια, σαλάτες, και άλλα φαγώσιμα για όσους θα δώσουν το παρών αλλά και για τους μετανάστες. Παράλληλα φτιάχνουν ένα πανό υπό τον τίτλο: «συλλογική κουζίνα μαζί τα φέραμε μαζί θα τα φάμε».

19:10 Πάνω από 40.000 αυτή τη στιγμή οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, ενώ κάθε λεπτό φθάνουν χιλιάδες νέοι διαδηλωτές.

18:32 Περίπου 20.000 αυτή τη στιγμή οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα. Κόσμος παντού, από το Ζάππειο έως τη Λεωφόρο Αμαλίας, ενώ σχεδόν έχει γεμίσει η πλατεία Συντάγματος.

18:23 Πάνω από 10.000 Αγανακτισμένοι αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα.

18:10 Με πλακάτ που γράφουν 'ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. ΟΥΣΤ' και με Ελληνικές σημαίες οι πρώτες χιλιάδες διαδηλωτές έχουν φτάσει ήδη στο Σύνταγμα.

http://www.thebest.gr/





http://100greekblogs.blogspot.com/2011/06/150000-4000.html

"

ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKE