Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Περίπλοκα πιστόλια αιχνίδια του 19ου αιώνα πωλήθηκαν για 5,8 εκατομμύρια δολάρια

Το ζευγάρι των 'Singing Bird Pistols' (Πιστόλια πουλιών που τραγουδούν) είναι μια ακόμη υπενθύμιση για το πόσο μεγαλειώδη είναι...






τα παιχνίδια του παλιού καιρού, πριν ακόμη γεννηθεί η προ προ προ προγιαγιά σας.





Ποιος χρειάζεται ένα Xbox 360 όταν μπορεί να παίξει με αυτά τα πιστόλι που είναι στολισμένα με αληθινά μαργαριτάρια και διαμάντια αξίας 5,8 εκατομμυρίων δολαρίων.



Δημιουργήθηκαν το 1820 από τον τεχνίτη Frères Rochat , σε ένα εργαστήριο του 19ου αιώνα στην Γενεύη, τα Singing Bird Pistols είναι ένα θαύμα μηχανικής που μπορεί να ντροπιάσει τα σημερινά παιχνίδια, απλά από το γεγονός πως είναι φτιαγμένο με αρκετές εκατοντάδες βίδες, τροχαλίες και μοχλούς.





Όταν ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός, ένα μικροσκοπικό πουλάκι φτιαγμένο με αληθινά φτερά ξεπροβάλει από την κάννη και κουνώντας τα φτερά του αρχίζει να τραγουδά. Τα πιστόλια θα ήταν λιγότερα εντυπωσιακά αν ήταν σε κανονικό μέγεθος , αλλά αυτά τα παιχνίδια είναι μικρά, που σημαίνει πως όποιος τα κατασκεύασε είχε εξαιρετική υπομονή για να χωρέσει όλους αυτούς τους περίπλοκους μηχανισμούς στο όμορφο σώμα κατασκευασμένο από χρυσό.



Μόνο τέσσερα άλλα ίδια πιστόλια υπάρχουν και όλα εκτίθενται σε διάφορα μουσεία, η πιθανότητα να βρείτε κάποιο σε κάποιο παζάρι είναι ελάχιστη. Αλλά αν υποθέσουμε πως θα κατείχατε ένα, θα το πουλούσατε? 5,8 εκατομμύρια δολάρια είναι πολλά χρήματα, αλλά πάλι δεν είχα ποτέ δικό μου ένα παιχνίδι φτιαγμένο από το 1800 με τόση λεπτομέρεια.



Δείτε στο παρακάτω βίντεο αυτό το όμορφο παιχνίδι και τις λεπτομέρειες του.



http://www.dailytech.gr




ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKE