Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Σκοτώνονται άγρια ζώα, κινδυνεύουν οι οδηγοί

2troxea-egnatia_400Σκοτώνονται άγρια ζώα, κινδυνεύουν οι οδηγοί
-Νέο τροχαίο στην Εγνατία Οδό με θύμα λύκαινα
Ο 4ος νεκρός λύκος για το 2011, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, νωρίς την Τετάρτη 4/5/2011. Το τροχαίο έγινε στον οδικό άξονα της Εγνατίας Οδού, στην περιοχή Κερδυλλίων του νομού Σερρών.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έσπευσε στην περιοχή αφού ενημερώθηκε από διερχόμενο οδηγό. Το άτυχο ζώο ήταν ένα νεαρό θηλυκό σε αναπαραγωγική ηλικία και βάρους περίπου 25 κιλών. Αφού συλλέχθηκαν τα απαραίτητα γενετικά δείγματα, τα οποία θα βοηθήσουν στην ταυτοποίηση και καταχώρηση του ζώου στο Εθνικό Μητρώο Λύκου που διατηρεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, το άτυχο ζώο περισυλλέχθηκε από την Εγνατία Οδός ΑΕ.

Ευχαριστούμε θερμά τον ευαισθητοποιημένο οδηγό που ενημέρωσε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και παρακαλούμε και άλλους πολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Σε περιπτώσεις ατυχημάτων με θύματα άγρια ζώα η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ περιθάλπει τα τραυματισμένα ζώα, συλλέγει επιστημονικά δεδομένα που είναι σημαντικά για τη μελέτη και προστασία της άγριας πανίδας της Ελλάδας από τα νεκρά ζώα και πιέζει την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς για τη λήψη προστατευτικών μέτρων για την ασφάλεια στους μεγάλους οδικούς άξονες.

-Και αγριογούρουνο νεκρό στην Εγνατία Οδό
Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, ειδοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης 4/5/2011 από την Αστυνομία Νεάπολης Κοζάνης για νέο τροχαίο ατύχημα με θύμα άγριο ζώο, αυτή τη φορά κοντά στη Νεάπολη Κοζάνης και στο ρεύμα προς Καστοριά του οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού. Παρόντες στο περιστατικό ήταν επίσης η θηροφυλακή αλλά και συνεργείο της Εγνατία Οδός ΑΕ.

Το θύμα ήταν ένα αρσενικό αγριογούρουνο, περίπου 2 ετών και βάρους 60-70 κιλών. Ο οδηγός δεν τραυματίστηκε αλλά το αυτοκίνητο υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές.

Το αγριογούρουνο μεταφέρθηκε για νεκροψία και ταφή από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ σε συνεννόηση με το Δασαρχείο Τσοτυλίου και την Εγνατία Οδός ΑΕ. Η νεκροψία που διενεργήθηκε από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αναφέρει ακαριαίο θάνατο από εσωτερική αιμορραγία που προκλήθηκε από τραύμα στο κεφάλι καθώς σπασμένο μπροστινό δεξί πόδι.

2 τροχαία ατυχήματα την ίδια μέρα, με θύματα άγρια ζώα κατά μήκος μεγάλου οδικού άξονα αποδεικνύουν ότι και οι πληθυσμοί των άγριων ζώων πλήττονται αλλά και οι οδηγοί κινδυνεύουν από τα ελλιπή μέτρα προστασίας στους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας μας.

Επιτέλους κάποιος να μας προστατέψει, ανθρώπους και ζώα...

Για περισσότερες πληροφορίες: Βάσω Πετρίδου, 2310 555920 & 6937 422537.

2troxea-egnatia_400
2troxea-egnatia2_400
Πηγή xrisima.gr
"

ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKE