Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Οι 5 πιο επιτυχημένες γυναίκες του πλανήτη

"http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/95525c89a8c8332e1993cf33ec8d7655_M.jpg?t=1307043609Εντυπωσιάζουν με τα κατορθώματά τους και αποδεικνύουν...

πως μια γυναίκα μπορεί να κάνει τα πάντα.

Είναι οι πιο πετυχημένες γυναίκες του κόσμου και το αξίζουν. Όλες βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά και κινούν τα νήματα σε μερικούς από τους μεγαλύτερους οργανισμούς του πλανήτη. Εσείς, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρίξετε μια ματιά στα κατορθώματά τους και να εμπνευστείτε.

1.Patricia A. Woertz

Η 58χρονη Patricia Woertz είναι Διευθύντρια, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Πρόεδρος της Archer Daniels Midland. Αν απολυθεί, η αποζημίωσή της ανέρχεται στα 11.4 εκατομμύρια δολάρια, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για μια γυναίκα εργαζόμενη των καιρών μας. Ξεκίνησε από την εταιρεία πετρελαίου Chevron, και συνέχισε ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του γεωργικού ομίλου εταιριών Archer Daniels Midland, ένα εργοστάσιο αιθανόλης παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Ασχολήθηκε με τα βιοκαύσιμα και κατόρθωσε να οδηγήσει τον όμιλο ADM σε κέρδη άνευ προηγουμένου.


2.Angela F. Braly

Είναι μόλις 49 ετών και είναι Διευθύντρια, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Πρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας WellPoint. Σε περίπτωση απόλυσης θα αποζημιωθεί με 13.5 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό κερδισμένο με αίμα και σκληρή δουλειά. Η Angela Braly έχει περάσει από πολλά διαφορετικά πόστα της εταιρείας, μαθαίνοντας σε βάθος πως λειτουργεί το κάθε τμήμα, πράγμα που τη βοήθησε στον τωρινό της ρόλο. Η WellPoint έχει περάσει δύσκολα τον τελευταίο καιρό, ωστόσο η Braly φαίνεται πως δεν πτοείται από τίποτα, πετυχαίνοντας τελικά αύξηση των κερδών.



3.Indra K. Nooyi

Είναι 55 ετών, Διευθύντρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της PepsiCo και η ενδεχόμενη αποζημίωσή της ανέρχεται στα 16.2 εκατομμύρια δολάρια. Η Nooyi έκανε πολλά τολμηρά βήματα για την εταιρεία, τα οποία της βγήκαν σε καλό και μολονότι δεν έχει κατορθώσει να ξεπεράσει την Coca Cola, η εταιρεία επεκτείνεται και εξελίσσεται, κάνοντας στροφή σε υγιέστερα προϊόντα. Αξίζει να αναφέρουμε πως επιβλέπει γύρω στους 300.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, σε εταιρείες όπως η FritoLay, Lipton και Gatorade, εταιρείες με τζίρους δισεκατομμυρίων δολαρίων.


4.Irene B. Rosenfeld

Είναι η Διευθύντρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Kraft Foods και είναι 58 ετών. Η ενδεχόμενη αποζημίωσή της ανέρχεται στα 19.3 εκατομμύρια δολάρια και η καριέρα της έχει περάσει από πολλές φουρτούνες. Η ίδια ανέλαβε πολλά ρίσκα ενάντια σε πολλούς, όπως π.χ στον μεγαλύτερο μέτοχο της Kraft, Warren Buffett, ωστόσο κέρδισε μολονότι δεν ανταμείφθηκε όπως θα ήταν αναμενόμενο. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία επωφελείται των πρωτοβουλιών της και η ίδια έλαβε 26,3 εκατομμύρια δολάρια, μετά την αγορά της εταιρείας Cadbury και την τρομερή άνοδο των μετοχών της εταιρείας.


5.Lynn L. Elsenhans

Είναι η Διευθύντρια, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Πρόεδρος της Sunoco, μεγάλης εταιρείας πετρελαίου, ετών 54 και με πιθανή αποζημίωση τα 11.7 εκατομμύρια δολάρια. Πρώην διευθύντρια της Shell, ήταν η πρώτη γυναίκα που ηγήθηκε μιας εταιρείας πετρελαίου, είναι διορατική και τολμηρή, παίρνοντας αποφάσεις που για πολλούς φαίνονταν ακραίες. Παρόλα αυτά, επιβεβαιώθηκε στις προβλέψεις της και οι στρατηγικές της κινήσεις έφεραν τρομερά κέρδη στην εταιρεία. Αυτή τη στιγμή ασχολείται ιδιαίτερα με την SunCoke Energy, ένα ιδιαίτερα κερδοφόρο τμήμα της Sunoco που κατασκευάζει καύσιμα ή οπτάνθρακα για χαλυβουργικές εταιρίες. Είναι στο στάδιο του διαχωρισμού από τη Sunoco, κάτι που αναμένεται να αποφέρει τρομερά κέρδη.


queen

"

ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKE