Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Που είσαι ρε Ανδρέα να τον δεις…

Ένας πρωθυπουργός άβουλος που λέει και ξελέει, που έχει γύρω του…

μία ομάδα «μαθητευόμενων πολιτικών μάγων» που μέσα σε 10 ώρες καίει όλα τα όπλα ενός πολιτικού ηγέτη (παραιτούμαι, κάνω ανασχηματισμό, πάω σε εκλογές).

Αυτήν την εικόνα έχει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Κι από την άλλη ένας λαός που υποφέρει, που ματώνει, που θέλει κάπου να ακουμπήσει και βλέπει τον κάθε φούφουτο άγνωστο πολιτικάντη να βγαίνει στο περιστύλιο της Βουλή και να κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις στις κάμερες για πολιτική κρίση, κ.λ.π.

Αυτή είναι η πολιτική εικόνα του ΠΑΣΟΚ αυτές τις ώρες.

Που το πάει ο Γιώργος Παπανδρέου; Τελικά έχει πρόγραμμα και στρατηγική μπροστά του ή κάνει ότι του γεννήσει στο μυαλό του η προτροπή του κάθε μαθητευόμενου μάγου του;


Επειδή τους ξέρω και τους δύο και τον αξέχαστο Ανδρέα Παπανδρέου και το γιο του, Γιώργο, ένα μπορώ να σας βεβαιώσω:

Αν γινόταν έστω για λίγο να επιστρέψει στη ζωή ο Ανδρέας Παπανδρέου θα έπαιρνε μία βρεγμένη σανίδα και θα έπαιρνε στο κυνηγητό τον κανακάρη του, γιατί τελικά φαίνεται ότι ο Γιωργάκης δεν έμαθε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια που ήταν δίπλα στον Ανδρέα, όταν ζούσε.

Αυτή η τραγική εικόνα ενός πρωθυπουργού που αναγγέλλει ανασχηματισμό της κυβέρνησής του και τελικά δεν μπορεί να τον κάνει γιατί δεν είναι βέβαιος αν σήμερα το βράδυ θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός, δεν έχει ξανα-υπάρξει σ’ αυτή τη χώρα.



newsbomb

"