Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Όλι Ρεν: Η Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση – Επιβεβαιώνει το ΔΝΤ

http://www.newscode.gr/photos/images/sized/articles/oli_ren13-458x315.jpgO Οικονομικός και Νομισματικός επίτροπος της ΕΕ Όλι Ρεν διαβεβαίωσε…

ότι η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση της βοήθειας στις αρχές Ιουλίου, ενώ διαφαίνεται και κάποια σύγκλιση για το πώς να εμπλακεί και η συμμετοχή των ιδιωτών σε ένα νέο πακέτο διάσωσης.

Ο Όλι Ρεν έκανε τις παραπάνω δηλώσεις σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, τονίζοντας πως «βρισκόμαστε σε στενή επαφή με το ΔΝΤ. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την επιθεώρηση στις επόμενες ημέρες, μέχρι την Κυριακή, και μπορούμε να πάρουμε τις αποφάσεις για τις δόσεις αντίστοιχα των δύο οργανισμών, οπότε η επόμενη δόση να καταβληθεί στις αρχές Ιουλίου».

Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι «θα μπορέσουμε να αποφύγουμε οποιοδήποτε σενάριο χρεοκοπίας». Πρόσθεσε ακόμη ότι η εμπλοκή των ιδιωτών ομολογιούχων στο ελληνικό πακέτο διάσωσης, θα αποφασιστεί στην προγραμματισμένη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στις 11 Ιουλίου. «Θα πρέπει να λύσουμε τις εναπομείνασες διαφορές σε ό,τι αφορά στη φύση εμπλοκής των ιδιωτών», πρόσθεσε.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να καταβάλει χωρίς καθυστέρηση την επόμενη δόση στην Ελλάδα προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στην ΕΕ να οριστικοποιήσει το δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές την Πέμπτη.

'Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη: Εάν υπάρχει δέσμευση από τους Ευρωπαίους να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να στηρίξουν την Ελλάδα, το ΔΝΤ θα καταβάλει τα χρήματα. Και μπορώ να σας πω ότι υπάρχει τέτοια δέσμευση', είπε ανώτατη πηγή της ευρωζώνης στο Reuters.



newscode

"