Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

Είναι ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο


Ο 18χρονος Φιλιππινέζος Τζάνρεϊ Μπαλάουινγκ, του οποίου το ύψος είναι 59,93 εκατοστά, ανακηρύχθηκε επίσημα ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο, σήμερα - ημέρα των 18ων γενεθλίων του - από την οργάνωση Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.


Ο Μπαλάουινγκ - που με δυσκολία περπατά και δεν μπορεί να μένει όρθιος αρκετή ώρα -παίρνει την πρωτιά (με 59,7 εκατοστά) αντικαθιστώντας τον Χαγκέντρα Τάπα Μαγκάρ από το Νεπάλ που με ύψος 67,08 εκατοστών ήταν στην κορυφή της λίστας από τον Οκτώβριο του 2010.
Ο Τζάνρεϊ Μπαλάουινγκ είναι το μεγαλύτερο από τα τέσσερα παιδιά του σιδηρουργού Ρεϊνάλντο Μπαλάουινγκ και της συζύγου του, Κονσεπσιόν.
'Σας ευχαριστώ που στηρίξατε τον γιο μου στην υποψηφιότητα για τον πιο κοντό άνθρωπο του κόσμου', δήλωσε ο πατέρας του στους χωρικούς, τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς που συγκεντρώθηκαν για την επίσημη αυτή ανακήρυξη.

Ο πατέρας του εξήγησε ότι ο γιος του, ως μωρό, είχε κακή υγεία και σταμάτησε να αναπτύσσεται στην ηλικία των δύο ετών. Οι γιατροί ουδέποτε καθόρισαν τα αίτια της διακοπής της ανάπτυξής του.
Ο Τζάνρεϊ έσβησε τα 18 κεράκια πριν πει ότι είναι κουρασμένος.

Σύμφωνα με τον θείο του Παουλίνο Εμπάγκ, οι φίλοι και η οικογένεια του Τζάνρεϊ είναι πολύ προστατευτικοί απέναντί του. Θεωρούν ότι η φυσική του ιδιαιτερότητα είναι σημάδι τύχης σε αυτή την αγροτική κοινότητα, όπου οι προκαταλήψεις είναι πολλές.
real.gr
Sourta-ferta
"