Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Οι «Αγανακτισμένοι» καλλιτέχνες «λιποθυμούν» στο Σύνταγμα!

http://www.gossip-tv.gr/sites/default/files/imagecache/large_20_normal/2011_06/aganaktismenoi_lipothimoi.jpgΜια πρωτότυπη εικαστική διαμαρτυρία για την οικονομική κρίση που μαστίζει όλα τα ελληνικά νοικοκυριά…

διοργανώνουν καλλιτέχνες αλλά και πολίτες που έχουν αγανακτήσει έξω από την Βουλή. Μέσω ενός group που έχει φτιαχτεί στο Facebook, «Project Τεχνητή Κρίση», οι δημιουργοί του, Νίκος Γιαννίκας και Αντώνης Σπινούλας, καλούν όποιον το επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί με έναν όμως… πιο καλλιτεχνικό τρόπο δίπλα στο μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη. «Η ιδέα έχει ως εξής, βρισκόμαστε στον χώρο 1-2 λεπτά πριν την προγραμματισμένη έναρξη (11:00) ως περαστικοί και μόλις δοθεί το σύνθημα, αρχίζουμε να προσποιούμαστε χωρίς να μιλάμε, ότι δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε και σιγά σιγά λιποθυμάμε πέφτοντας στο πάτωμα. Παραμένουμε κάτω ακίνητοι μέχρι να μας δοθεί το σύνθημα να σηκωθούμε και τότε αποχωρούμε ΑΜΕΣΩΣ από τον χώρο.» σημειώνουν οι «εμπνευστές» αυτής της πρωτότυπης διαμαρτυρίας.

Μέχρι στιγμής 439 άτομα έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν, 369 είπαν πως μπορεί να πάνε ενώ 4.780 δεν έχουν απαντήσει ακόμα. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την εικαστική πλευρά των «Αγανακτισμένων»
gossip-tv

"