Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ο Δίας στον Ταύρο - Τι θα φέρει στα ζώδια;

Ο Δίας στον Ταύρο-Τι θα φέρει στα ζώδια;Πάει κι ο Κριός! Ο Δίας, δίκην Φέτελ, «κατάπιε» τα χιλιόμετρα του ζωδίου μέσα σε λίγους μήνες και μπαίνει ...

στον Ταύρο φορτωμένος με δώρα και προικιά, πρωτίστως για τα τέσσερα σταθερά ζώδια (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) αλλά και τους αδημονούντες Παρθένους και Αιγόκερους. Όχι πως τα υπόλοιπα έξι ζώδια θα μείνουν στην πείνα. Ο μπάρμπα Στρουμφ έχει για όλους, σε διαφορετικούς βέβαια τομείς.

Αυτή την φορά το μισθωτήριο του «χοντρού» είναι σε ετήσια βάση, όπως άλλωστε το συνηθίζει, άσχετα αν με τον Κριό έκανε ...εκπτώσεις. Μέχρι τις 11 Ιουνίου του 2012 θα παραμείνει στον Ταύρο και ας δούμε τι καλό αλλά και τι στραβό μπορεί να φέρει στα δώδεκα ζώδια.



Γιατί ο Δίας έχει και τις κακές του στιγμές, ιδιαίτερα όταν εμείς δεν ξέρουμε πως να διαχειριστούμε την ενέργεια του. Οι υπερβολές και η σπατάλη των ευκαιριών είναι ίσως οι πιο γνωστές του παρενέργειες. Υπάρχουν ωστόσο κι άλλες λεπτομέρειες που χρήζουν της προσοχής μας.



Κατ’ αρχάς θυμίζω πως η «δουλειά» του είναι να προσφέρει έτοιμες ή εύκολες λύσεις και όχι να δικαιώνει κόπους και προσπάθειες. Αυτή είναι αρμοδιότητα -κυρίως- του Κρόνου.

Ανεξάρτητα από ζώδια, είναι παρατηρημένο λοιπόν, πως οι πιο «σφικτοί» και προσεκτικοί χαρακτήρες (διάβαζε Κρόνιοι), όταν δέχονται με οποιονδήποτε τρόπο την επίσκεψη του Δία, δυσκολεύονται αρκετά να κατανοήσουν τις «ευκαιρίες» του, επειδή τους φαίνονται πολύ «εύκολες», «υπερβολικές» ή «χαμηλού επιπέδου». Μαθημένοι δηλαδή στα δύσκολα δεν αξιοποιούν τον «μπάρμπα στην Κορώνη» και σε αυτές τις περιπτώσεις, το σύνηθες αποτέλεσμα των διελεύσεων του Δία είναι μόνον η ...διάχυτη απορία: Δίας; Ποιός Δίας;



Υπάρχουν όμως και χειρότερα... Σε κάποιες περιπτώσεις ο Δίας δημιουργώντας μια γενικευμένη ευφορία και χαλάρωση, αίρει πρακτικά τις εσωτερικές «μπάρες ασφαλείας» που μπορεί να προστατεύουν ευαίσθητες περιοχές της ζωής μας και γινόμαστε λιγότερο προσεκτικοί, εκεί ακριβώς που δεν θα έπρεπε. Έτσι γίνονται ανοίγματα, τα οποία συνήθως δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνουν.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι θεωρητικά «καλές χρονιές» για κάποιους εκπρόσωπους των εκάστοτε ζωδίων εξελίσσονται τελικά σε μικρές ή μεγαλύτερες «τραγωδίες»! Ο Δίας σε καμία περίπτωση δεν είναι επιφορτισμένος για μια εφ’ όλης της ύλης αλλαγή του «πεπρωμένου». Αυτό ανήκει στις αρμοδιότητες του Πλούτωνα και του Ουρανού. Αν δηλαδή σε κάποιον τομέα της ζωής μας έχουμε συγκεκριμένα όρια και δυνατότητες, ο «μεγάλος ευεργέτης» μπορεί να τις εξαντλήσει, όχι όμως να τις υπερβεί, οδηγώντας σε ένα είδος επιζητούμενου «θαύματος».

Και αν ο τομέας που δέχεται την επιρροή του Δία είναι μάλλον προβληματικός, τότε το πιθανότερο είναι πως ο πλανήτης θα αναδείξει κυρίως τις αδυναμίες μας.



Επίσης έχει μεγάλη σημασία για τον καθένα μας το «καθεστώς» πάνω στο οποίο ο Δίας ασκεί την επιρροή του. Για παράδειγμα στο πάντα «καυτό» θέμα των σχέσεων, είναι δεδομένο πως ο Δίας ανοίγει τις προοπτικές κι αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικό για όσες και όσους αναζητούν έναν σύντροφο της ...προκοπής, τουλάχιστον από κοινωνική άποψη. Όταν όμως υπάρχει ήδη μια σχέση-γάμος είναι φανερό πως από την στιγμή της εμφάνισης νέων και καλύτερων υποψηφίων, μπαίνει άμεσα θέμα σταθερότητας.






Κριός


Πάρε τα λεφτά και τρέχα, είναι η βασική εντολή του Δία, που είναι διατεθειμένος να γεμίσει τα πορτοφόλια και τις ...κοιλιές των απανταχού Κριών. Οι ευκαιρίες και τα τυχερά είναι βέβαια η μια όψη του νομίσματος, αφού είναι γνωστό πως στο σακούλι του Δία φωλιάζουν, τόσο η επιπολαιότητα, όσο και οι σπατάλες. Όλοι ίσως θα θέλαμε την οικονομική επιφάνεια του Ωνάση, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα την αποκτήσουμε αν ξοδεύουμε σαν κι αυτόν. Προσοχή λοιπόν μήπως πάτε για μαλλί και βγείτε κουρεμένοι!




Ταύρος


Ήρθε επιτέλους η στιγμή της πολυπόθητης ανάπτυξης. Σε ύψος, σε φάρδος, ποιός ξέρει; Όλα είναι στο πρόγραμμα και δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις τα κιλά να αποδειχθούν συνώνυμα της ευτυχίας! Το πιο σημαντικό που έρχεται να προσφέρει ο Δίας είναι η αξιοποίηση των προσωπικών δυνατοτήτων, κάτι που θα έχει ως αναπόφευκτη συνέπεια την επιτυχία και το άνοιγμα δρόμων που μέχρι τώρα ήταν ανενεργοί. Στον αντίποδα, θα πρέπει να υπάρχει μια έστω και στοιχειώδης συνείδηση των πραγματικών σας ορίων, γιατί ένα απότομο πέρασμα από την μηδενική-διαστημική στην γήινη βαρύτητα θα σας κάνει να σκάσετε κάτω σαν καρπούζια!




Δίδυμοι


Ούτε κρύο, ούτε ζέστη για σας από την παραμονή του Δία στον Ταύρο, αφού πρακτικά δεν επηρεάζει κάποιον από τους τομείς υψηλού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση βέβαια την υγεία. Μπορείτε να εξασφαλίσετε σχετικά εύκολα ένα πρόγραμμα διατροφής και υγιεινής ζωής ή να έχετε μια θεαματική βελτίωση σε θέματα υγείας. Η ...κρίσιμη λεπτομέρεια είναι πως για να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα πρέπει πρώτα να αναδειχθεί. Έτσι, παρά το αίσιο τέλος, ενδέχεται να υπάρξει μια αναστάτωση εξ αιτίας των όσων θα βγουν στο φως Η αποκάλυψη μυστικών και κρυφών παραμέτρων είναι γενικότερα η επόμενη κίνηση του Δία αλλά αυτό δεν είμαι σίγουρος αν τελικά σας συμφέρει, αφού πολύ εύκολα μπορεί να δημιουργήσει παρενέργειες στις σχέσεις σας.




Καρκίνος


Ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται, λέει η παροιμία και είναι δεδομένο πως στον ένα χρόνο που ο Δίας θα παραμείνει στον Ταύρο θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε κόσμο που θα μπορούσε να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος σε ενδεχόμενες δύσκολες στιγμές. Η διεύρυνση του κοινωνικού σας κύκλου μπορεί να είναι εντυπωσιακή, συμπεριλαμβανόμενης και της συμμετοχής σας σε μια συλλογική προσπάθεια, να θυμάστε όμως ότι στον ανθισμένο κήπο υπάρχουν και πολλά ζιζάνια. Άνθρωποι δηλαδή, κενοί, ματαιόδοξοι ή βολεψάκηδες και ανάξιοι εμπιστοσύνης, που είναι καλοί για παρέα αλλά ακατάλληλοι για φίλοι.




Λέων


Ο δρόμος είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα στην επαγγελματική και κοινωνική σας ζωή, κάτι που μπορεί να μεταφραστεί σε εντυπωσιακές επιτυχίες και μια ...σκανδαλώδη υποστήριξη από πρόσωπα που ασκούν οποιοδήποτε είδος εξουσίας. Με δεδομένη ωστόσο την επιδεικτική τάση σας και την ...καλπάζουσα ματαιοδοξία σας, αν δεν μείνετε προσγειωμένοι στο έδαφος, κινδυνεύετε να εκτεθείτε σε καταστάσεις που αρχικά δείχνουν εύκολες αλλά στο βάθος τους κρύβουν παγίδες. Όποιος βγαίνει στο φως, εκτός από την αναγνώριση, τον θαυμασμό και το χειροκρότημα τραβάει πάνω του και τα βέλη, όντας ένας ιδανικός «στόχος». Φορτσάρετε λοιπόν μόνον εκεί που ξέρετε ότι έχετε τις ικανότητες για να μην μείνετε με την μύτη ψηλά και την «συνήθη» ανάμνηση των περασμένων μεγαλείων.




Παρθένος


Διακριτικό το προφίλ σας, διακριτική και η υποστήριξη του Δία. Αυτό βέβαια σας προφυλάσσει από τις υπερβολές του πλανήτη αλλά παράλληλα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για ένα πλήθος μη αξιοποιημένων ευκαιριών. Για σας, τα ταξίδια, οι σπουδές και οι νομικές ρυθμίσεις είναι ψηλά στη λίστα του πλανήτη και σίγουρα θα έχετε την δυνατότητα να «τρέξετε» όλα αυτά τα θέματα χωρίς πίεση, αποκομίζοντας οφέλη και μια διάχυτη ικανοποίηση. Αν φυσικά μπείτε σε μια τέτοια διαδικασία...

Πολυτιμότερη ίσως είναι η συμβολή του Δία στον εμπλουτισμό του επικοινωνιακού σας οπλοστασίου, όχι μόνον με ιδέες και πτυχία αλλά και άφθονα gadgets.




Ζυγός


Στις δύσκολες εποχές που ζούμε η δυνατότητα ανεύρεσης πόρων και κεφαλαίων είναι σίγουρα ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Εδώ είναι όμως που μπαίνει η επιτακτική ανάγκη να αξιολογήσετε τις ευκαιρίες και κυρίως τις επιθυμίες σας. Ξέρετε πλέον που μπορεί να οδηγήσουν ένας ασύστολος καταναλωτισμός ή ένας ασύδοτος δανεισμός... Η ικανοποίηση των «πλαστών» αναγκών πέρα από μια πρόσκαιρη ικανοποίηση δεν προσφέρει κάτι το ουσιαστικό. Από την άλλη πλευρά, κληρονομιές, αποζημιώσεις και φοροτεχνικές ρυθμίσεις θα σας δώσουν το δικαίωμα να χαμογελάσετε περισσότερο.





Σκορπιός



Σίγουρα είστε από τους πλέον ευνοημένους αυτής της διέλευσης του Δία, τόσο σε προσωπικά θέματα, όσο και οικονομικά. Οι βοήθειες που μπορεί να πάρετε, ιδιαίτερα μέσω συνεργασιών, μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμες, με μια μικρή ...ένσταση ωστόσο σε θέματα σχέσεων. Γιατί αν μεν βρίσκεστε σε φάση αναζήτησης, το μόνο πρόβλημα είναι το πως θα ...διαλέξετε τους καλύτερους από ένα σύνολο πολλών υποψηφίων. Σε αυτήν την περίπτωση είναι σαφές πως η συνέχεια θα κριθεί από το είδος της επιλογής σας. Αν θαμπωθείτε από την εξωτερική εικόνα, ενδεχομένως θα απογοητευτείτε από το εσωτερικό περιεχόμενο. Πάντως η «γραμμή» του Δία επιβάλλει να μην βιαστείτε, αφού συνήθως η δεύτερη και η τρίτη κατά σειράν ευκαιρία είναι πολύ πιο καλές από την πρώτη...

Τα περισσότερα θέματα όμως υπάρχουν για τους ήδη δεσμευμένους που αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσουν πως υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια και μάλιστα πολύ πιο ...ζουμερά ή εύγευστα! Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι από σκανδαλώδες έως άκρως βασανιστικό, αφού παράλληλα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι συνέπειες της όποιας «διολίσθησης»...





Τοξότης


Κάθε μετακίνηση του Δία σας αφορά άμεσα, αφού πρόκειται για τον «κολλητό» σας πλανήτη. Και νομίζω πως σε αυτήν την φάση είναι διατεθειμένος να διευρύνει ακόμη περισσότερο τις επαγγελματικές σας προοπτικές και γενικότερα να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας σας. Επειδή ωστόσο συνήθως κινείστε πολύ μακριά από το γνωστό «ουκ εν τω πολλώ το ευ», υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να ανοίξετε δέκα δουλειές ταυτόχρονα, με αναπόφευκτη συνέπεια την μελλοντική εγκατάλειψη τους.

Πολλές οι προτάσεις, πολλές οι ευκαιρίες, πολλές όμως και οι καταχρήσεις!

Ακόμη ο Δίας θα εμπλουτίσει σημαντικά τον εξοπλισμό σας -επαγγελματικό και οικιακό- ενώ θα σας δώσει την ευκαιρία για ένα, δαπανηρό μεν αλλά εντυπωσιακό make over.




Αιγόκερως


Κάνε παιδιά να δεις καλό λέει η παροιμία που ο Δίας προτίθεται να επιβεβαιώσει. Ωστόσο, με την μικρή ένσταση πως τα κατορθώματα του κανακάρη ή της πολυχαϊδεμένης σας μπορεί να μην είναι πάντα προς ...επίδειξη, στην παρούσα φάση το αισθηματικό είναι αυτό που «καίει» περισσότερο. Είτε επειδή συνωμότησε το σύμπαν, είτε είστε πράγματι τόσο ελκυστικές/οι, οι υποψήφιοι/ες μαζεύονται γύρω σας, όπως οι μέλισσες στην μαρμελάδα. Και οι σφήκες, φυσικά... Από προσφορές και κοινωνική λάμψη, να ...φαν’ κι οι κότες, ωστόσο δεν αποκλείεται να εκτεθείτε συναισθηματικά, βιώνοντας στην πράξη τα υπέρ και τα κατά της άρσης των επιφυλάξεων σας.

Είναι γεγονός πως ο Δίας δεν είναι ο πλανήτης σας, εκτός κι αν πρόκειται για θέματα καριέρας, όπου εκεί γίνεται θέλοντας και μη. Οι ευκαιρίες λοιπόν για μια αδιάλειπτη dolce vita θα πολλαπλασιαστούν το διάστημα που ο «χοντρός» θα παραμείνει στον Ταύρο, το τελικό αποτέλεσμα ωστόσο ενδέχεται να μην σας ικανοποιήσει συναισθηματικά.




Υδροχόος


Εκτεταμένη θα είναι η υποστήριξη του Δία στην ζωή σας και όχι μόνον στα οικογενειακά ή περιουσιακά θέματα που υπονοεί η παρουσία του στον 4ο ηλιακό σας οίκο. Όσον αφορά αυτό το κομμάτι θα έχετε τις ευκαιρίες μιας συνολικής αναβάθμισης, κάτι βέβαια που συμπεριλαμβάνει την αγορά-εξασφάλιση κατοικίας, την έλευση ενός νέου μέλους στην οικογένεια ή ακόμη και ένα ...γάμο! Πέρα όμως από τις χαρές και τα πανηγύρια του «yes i do», θα προκύψουν επιπλέον δυνατότητες και στην επαγγελματική σας ζωή. Το πρόβλημα είναι πως δεν φημίζεστε για την διαχρονική ένταξη σας σε «κλασσικά» σχήματα ή δομές και από αυτήν την άποψη μόλις εκπνεύσει η επιρροή του Δία, ενδέχεται να αρχίσετε τις ...μούντζες! Πολλές οι υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον αλλά διαλέξτε προσεκτικά ώστε να μην φθάσετε γρήγορα στο «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα»...




Ιχθύες


Από την στιγμή που στην εποχή μας η επικοινωνία έχει γίνει το Α και το Ω μιας ...αξιοπρεπούς ζωής, η διέλευση του Δία από τον 3ο ηλιακό σας οίκο κρίνεται ως εξαιρετικά συμφέρουσα. Ο πλανήτης θα ανοίξει τις ...πόρτες και τα παράθυρα της επικοινωνίας, παρέχοντας σας αυξημένες δυνατότητες και βέβαια όχι μόνον σε θεωρητική ή διανοητική βάση. Πλήθος υποψηφίων αναμένουν να ανταλλάξουν την εγγραφή τους στην ατζέντα σας με την παροχή πολύτιμων πληροφοριών. Και στο συγκεκριμένο θέμα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε προσεκτικά τους καταλληλότερους με βασικό κριτήριο όχι την εξωτερική όψη των πραγμάτων αλλά την διαίσθηση σας. Επιπλέον, αυτοκίνητα, κινητά, υπολογιστές -για να μην πω και ...ελικόπτερα- βρίσκονται πλέον στην διάθεση σας κι εσείς βέβαια έχετε την διακριτική ευχέρεια να επιλέξετε ότι σας ικανοποιεί περισσότερο. Όσον αφορά τους συγγενείς, το «έργο» περιέχει από επιτυχίες μέχρι σκάνδαλα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι σκόπιμο να επωμιστείτε...



Κλείνοντας για την ώρα το κεφάλαιο Δίας, δεν μπορώ να μην επισημάνω τις εναλλακτικές και διαφορετικές προοπτικές που προκύπτουν από την αστρική του θέση. Παρότι ως τροπικός θα είναι στον Ταύρο για ένα χρόνο, ως αστρικός εξακολουθεί να βρίσκεται στον Κριό, κάτι που μέχρι και την ερχόμενη Άνοιξη μπορεί να γίνει ιδιαίτερα αισθητό στις ζωές των τεσσάρων παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως).

Αυτή είναι η «δεύτερη ευκαιρία» για όσες και όσους δεν πρόλαβαν καν να δουν τον ...Παναή!



astrology.gr

"