Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ζώδια, νησιά, διακοπές και διάσημοι...

"http://www.astrology.gr/media/k2/items/cache/c9042863e7d9fe4b01575df17510122e_L.jpgΜε αυτούς τους στίχους ο περιγραφικός Σαββόπουλος ξεδιπλώνει την πιο ξένοιαστη εποχή του χρόνου...

που είναι συνυφασμένη με διακοπές και αυτές με τη σειρά τους με τα νησιά.



Η αίσθηση των απόλυτων διακοπών σε ένα νησί, είναι η πιο αφροδισιακή πλευρά του καλοκαιριού. Διαλέξαμε 12 πανέμορφα νησιά μας, τα συνδέσαμε με ένα ζώδιο και ξεκινάμε το ταξίδι μας.












ΚΡΙΟΣ - ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ


koufonhsia


Ένας τόπος που ο επισκέπτης αισθάνεται αρχηγός, γύρω από τους πιο εγκάρδιους κατοίκους. Εκεί που η παρόρμηση και ο ενθουσιασμός δεν παρεξηγείται από κανέναν, αντίθετα θεωρούνται απαραίτητες βίζες για την απόβαση στο νησί, ειδικά στο Κάτω Κουφονήσι.


Οι Κριοί εκτονώνουν την ενεργητικότητά τους απολαμβάνοντας την πεζοπορία από την γυμνιστική Ιταλίδα ως το εκκεντρικό Πορί, διασκεδάζουν τον αυθορμητισμό τους στις οικογενειακές ταβέρνες και παίρνουν πρωτοβουλίες για συνεχή φλερτ, μέσα στην παρείστικη ατμόσφαιρα που επικρατεί.


Άρης και Αφροδίτη περιφέρονται πρωί και βράδυ γύρω από το λιμάνι, όπου είναι τόπος συγκέντρωσης, μεταφέροντας μια άκρως ερωτική διάθεση.


Διασχίζουν χέρι – χέρι τη μικρή δελαστική Χώρα με απενοχοποιημένο ντύσιμο, σαν προσταγή του νησιού, ενώ μοιράζουν θερμή γενναιοδωρία στη συμπεριφορά.


Κάθε πρωί ο Άρης εναρμονίζεται με τον Ποσειδώνα, καθώς εναλλακτικά, τα ψαροκάϊκα μεταφέρουν τον κόσμο στα διάφανα και κρυστάλλινα νερά του νησιού.


Η αίσθηση της αποφόρτισης είναι το καλύτερο souvenir, ενώ η ασάφεια και το απροσδόκητο που διαχέονται παντού, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του Κριού, που συναρπάζεται ακόμα περισσότερο.


Θα συναντήσετε σίγουρα τον Κρατερό Κατσούλη θαμώνα χρόνια του νησιού, αλλά και πολλούς άλλους σταθερούς funs όπως τους Άρη Σερβετάλη, Ιωάννα Παπά, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Θάλεια Ματίκα και όλους τους λάτρεις του free style.









ΤΑΥΡΟΣ – ΙΚΑΡΙΑ


ikaria_copy


Οι χαλαροί ρυθμοί, τα γυμνά βουνά, οι καταπράσινες πλαγιές, τα υπέροχα φαγητά στις Ράχες και το δυνατό κόκκινο κρασί της, την κάνουν να ξεχωρίζει.


Το πιο αγχολυτικό νησί με τους πιο εύθυμους κατοίκους και τα ραδιούχα νερά, θα έκανε έναν Ταύρο να απολαύσει τις ιδανικές διακοπές.


Όλα κυμαίνονται σε μια ήπια καταστολή, από τον Αρμενιστή ως το Καρκινάγρι και στις δυσεύρετες παραλίες του Να, των Σεϋχελλών και της Μεσακτής.


Η ακατανίκητη αίσθηση προσφοράς και ζήτησης που αποπνέει ο τόπος, αλλά και ο μαγνητισμός που ασκεί, είναι ένα αλισβερίσι Αφροδίτης – Πλούτωνα, που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.


Η αγριάδα που προξενούν οι διχαλωτοί χωματόδρομοι, φλερτάρει με την αχόρταγη θέα του Δάσους του Ράντη, εξάπτοντας τη νωχελική ιδιοσυγκρασία του Ταύρου.


Η απογείωση έρχεται μπαίνοντας στο χορό ο Δίας, που μαζί με την Αφροδίτη Διονυσιάζουν τους επισκέπτες, στα φημισμένα Ικαριώτικα πανηγύρια.


Μια μεθυστική εμπειρία που καθηλώνει από το γραφικό λιμάνι του Εύδηλου, έως την απρόσιτη γοητεία του λιμανιού του Άγιου Κήρυκου.


Το νησί είναι εντελώς αποτοξινωτικό με μοναδικές τοπογραφικές εναλλαγές και ποικίλες παραλίες, που ικανοποιούν απόλυτα την απαιτητική και χαλαρή φύση του Ταύρου.


Δεν αποκλείεται να απολαύσετε την Ελευθερία Αρβανιτάκη σε κάποιο από τα πολλά καθημερινά πανηγύρια, αφού κατάγεται από εκεί, αλλά και να συναντήσετε πολλούς καλλιτέχνες Έλληνες και ξένους, στα πλαίσια του φεστιβάλ «Ικαρος», που διοργανώνεται κάθε χρόνο Ιούλιο και Αύγουστο, συνδέοντας το νησί με την τέχνη.






ΔΙΔΥΜΟΙ – ΠΑΡΟΣ


paros




Το χαρισματικό Κυκλαδονήσι με τη χαμηλή βλάστηση και τους ελαιώνες, τα γοητευτικά σοκάκια της Νάουσας και της Παροικιάς, τα γαλήνια ψαροχώρια, τα αυθεντικά κυκλαδίτικα χρώματα και την πληθωρική νυχτερινή ζωή, είναι ο ιδανικός τόπος για έναν Δίδυμο.


Στην Πάρο οι δημόσιες σχέσεις είναι τόσο αναπόφευκτες, όσο και η κατανάλωση ρακί στην Κρήτη.


Η ηλικιακή και διαφορετική σύνθεση των επισκεπτών αποτελεί δέλεαρ για έναν Δίδυμο, που απολαμβάνει την καθημερινότητα, βρισκόμενος πάντα στην πρώτη γραμμή του κυκλαδίτικου chic style.


Είτε με οικογένεια, είτε μόνοι, το νησί προσφέρεται για κάθε είδους διακοπές, αφού διαθέτει το συνδυαστικό χάρισμα της γραφικότητας και της επικοινωνιακής elite.


Ο Ερμής ξεναγεί ακούραστα τους επισκέπτες από το Πίσω Λιβάδι ως την ξένοιαστη Αντίπαρο και από τα αναρίθμητα clubs, έως τα λουλουδιαστά πλακόστρωτα και τις ταβέρνες με τους λουκούλειους ψαρομεζέδες.


Με την υποστήριξη του Ουρανού, η διαμονή μετατρέπεται σε πρωτότυπη περιπλάνηση στο αψεγάδιαστο Παριανό μάρμαρο, στον επιβλητικό ναό του Ασκληπιείου και στο Λόφο του Κάστρου.


Στις αξιολάτρευτες παραλίες με αρχηγό τις Κολυμπήθρες, η Διδυμίσια κινητικότητα σμιλεύεται με άνεση, αντλώντας ευχαρίστηση από την επικοινωνιακή απελευθέρωση.


Θα συναντήσετε διάσημους εγχώριους και μη, όπως τους μόνιμους Λάκη Λαζόπουλο, Χάρις Αλεξίου, Άννα Δρούζα και Θανάση Λάλα, Γιάννη Πάριο, Θέμο Αναστασιάδη καθώς και πλήθος άλλων περαστικών.






ΚΑΡΚΙΝΟΣ – ΠΑΞΟΙ


paxoi




Το καταπράσινο γεωγραφικό θαύμα με τη σαγηνευτική και ατόφια ομορφιά, τις θειούχες πηγές, τις θαλασσινές σπηλιές και το πανόραμα του λιμανιού του Γάιου, είναι ένα ονειρικό καταφύγιο για έναν Καρκίνο.


Το μικρό στολίδι των Επτανήσων με το ατμοσφαιρικό περιβάλλον των χωριών, τη μοναδική φιλοξενία και το ιδιαίτερο φαγητό, γίνεται τον Αύγουστο Ιταλική αποικία, αλλά διατηρεί τους ήσυχους ρυθμούς του, απαραίτητη προϋπόθεση για έναν Καρκίνο.


Μπροστά σε τόσο φυσικό κάλλος με πετρόκτιστα σπίτια μέσα σε ελαιώνες, αισθάνεται απομονωμένος κάτω από μια σπιτική θαλπωρή, που παραβιάζει μόνο η ενοχλητική υγρασία.


Ιδανικός τόπος για τις ευμετάβλητες διαθέσεις του Καρκίνου, που όταν αποφασίσει να αποχωριστεί τη ρέμβη από την αιώρα του, μπορεί να περάσει απέναντι στους μαγευτικούς Αντίπαξους, με τα διάφανα πρασινογάλανα νερά.


Η Σελήνη κυριαρχεί στο μαγικό αυτό τόπο μεταφέροντάς μας σε μια ονειρική περιπλάνηση, από τα Βοκαίτικα έως το ξεχωριστό Μογγονήσι.


Ο Ποσειδώνας απλώνεται με μεγαλοπρέπεια, όπου μαζί με τη συνοδεία της Σελήνης, αποπνέουν μια συναισθηματική παραίσθηση, νιώθοντας πως μέσα από την πυκνή βλάστηση και τα νερά, θα αναβιώσουν οι Νηρηίδες.


Το καταφύγιό τους βρίσκεται στους παραμυθένιους κολπίσκους του Λογγού και της Λάκκας, με τη μεθυστική ατμόσφαιρα και τις χρωματικές εναλλαγές, της ώχρας και του πορτοκαλί.


Θα συναντήσετε πολλούς ζωγράφους αφού είναι τόπος έμπνευσης, τη Βίκυ Καγιά, που λατρεύει το μέρος σαν Καρκίνος που είναι, τον Δήμο Αναστασιάδη και αναρίθμητους V.I.P που έρχονται με τα σκάφη τους.






ΛΕΩΝ – ΣΚΙΑΘΟΣ


skia8os




Η καλλονή των Σποράδων με τον Ευρωπαϊκό αέρα, το αστείρευτο φυσικό κάλλος και τη μεγαλοπρεπή ομορφιά, μπορεί να κάνει έναν Λέοντα να γονατίσει στην πράσινη ζούγκλα του.


Η άριστη υποδομή του, οι ανέσεις, οι εκπληκτικές παραλίες και η ατμοσφαιρική του επίδραση, κάνουν τη λιονταρίσια χαίτη να κινείται με ενθουσιασμό και άπλετη ικανοποίηση.


Στην ειδυλλιακή και αμφιθεατρική Χώρα, Ήλιος και Δίας απολαμβάνουν το εκτυφλωτικό κόκκινο των σκεπών, ενώ μαγεύονται από την περιρρέουσα αύρα των γραμμάτων, του αθάνατου Παπαδιαμάντη.


Στις ξακουστές Κουκουναριές βρίσκεται η απόλυτη ευδαιμονία για τη Λιονταρίσια χλιδή, απολαμβάνοντας από πολυτελή ξενοδοχεία, έως άριστα καταρτισμένα camping, πλήθος από ταβέρνες για κάθε γούστο, bar, clubs, καφετέριες, διαλέγοντας και οποιοδήποτε θαλάσσιο σπορ έως και tennis, σε ειδικές εγκαταστάσεις.


Ο συνδυασμός Αφροδίτης – Δία στις παραλίες του νησιού είναι ακαταμάχητος, ειδικά στις Καναπίτσες, Μεγάλη Άμμο και Μπανάνα, όπου αισθητική και θεατρικότητα δίνουν απλόχερα δωρεάν μαθήματα.


Ένας Λέων θα αφομοιωθεί στο περιβάλλον του νησιού, σαν το σμαράγδι στο περιδέραιο, συνηθισμένο αξεσουάρ του ζωδίου.


Το κοσμοπολίτικο περιβάλλον της είναι πόλος έλξης διεθνούς jet set.


Θα βρείτε τους Goldie Hawn και Kurt Russell, τον Georgio Armani, που καλοβλέπει το νησί για τις καμπάνιες του, ενώ κάθε χρόνο περνάνε πολλές διασημότητες όπως οι Kate Hudson, Tom Cruise και Katie Holmes, Rod Stewart και πολλοί εγχώριοι αναλόγου στυλ.










ΠΑΡΘΕΝΟΣ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ


samo8rkh




Ο άλλοτε τόπος των Καβειρίων Μυστηρίων, το νησί με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες, τα θεόρατα πλατάνια τυλιγμένα στον κισσό και την αφοπλιστική φυσική ομορφιά, είναι ιδανικός προορισμός για εναλλακτικές διακοπές, που ταιριάζουν στο ζώδιο της Παρθένου.


Το γήινο στοιχείο σε συνδυασμό με τα ψηλά βουνά και τα τρεχούμενα νερά, δημιουργεί μια απόκοσμη αίσθηση.


Η διασκέδαση συρρικνώνεται στα Θέρμα τα πνιγμένα στο πράσινο και με ιαματικά νερά, ενώ η ησυχία είναι τόσο απόλυτη, που επιτρέπει στις αισθήσεις να ξαναγεννηθούν.


Ένας Παρθένος μπορεί να βρει τον επίγειο παράδεισό του, αφού η λεπτομέρεια στο νησί είναι το κυρίαρχο στοιχείο, ξεκινώντας από την κατανομή των σπιτιών στη Χώρα, που όμοιά της δεν υπάρχει.


Ορεινή αλλά και με καλαίσθητες παραλίες, με κορυφαία αυτή της Παχιάς άμμου, ικανοποιεί πλήρως τη μεταβλητή φύση της Παρθένου, που χρειάζεται τόνωση με διαρκείς εναλλαγές, αλλά και τη μετριοφροσύνη που εκπέμπει ο τόπος.


Εδώ ο Ερμής βρίσκει το καταφύγιο της ξεκούρασης και της αναζωογόνησης, ενώ η συνεργασία του με τον Κρόνο, μετατρέπει τις διακοπές σε εποικοδομητική νοητική διεργασία.


Η εσωτερική αφύπνιση βουτάει στους αναζωογονητικούς καταρράκτες της Γριάς Βάθρας, που ο Κρόνος φυλάει σαν άγρυπνος φρουρός, ώστε να μην παρασυρθεί κανείς, στη λάγνα δύνη τους.


Θα συναντήσετε πολλούς αρχαιολόγους, περιηγητές και λάτρεις της φύσης, ενώ τους διάσημους θα τους βρείτε στο Φεστιβάλ Σαμοθράκης, συνήθως κάθε Ιούλιο.


Το νησί δεν φιλοξενεί κοσμοπολίτικες ατραξιόν, παρά μόνο ταξιδιάρικες μελωδίες, όπως των Omar Faruk Tekbilek και Ross Daly.


"