Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Η έλλειψη ύπνου καταδιώκει τις γυναίκες

Η έλλειψη ύπνου καταδιώκει τις γυναίκεςΟι λίγες ώρες ύπνου έχουν σοβαρές συνέπειες, κυρίως για τις γυναίκες...



Υπάρχει μεγάλο ποσοστό κόσμου που δεν ευχαριστιέται τον ύπνο του με αποτέλεσμα να ξυπνάει αναγκαστικά και να νυστάζει. Οι γιατροί μας λένε ότι η έλλειψη ύπνου είναι ιδιαίτερα επιζήμια κυρίως για τις γυναίκες τις οποίες χτυπάει στο πρόβλημα της υπέρτασης.

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες που δεν συμπληρώνουν οκτώ ώρες ύπνου έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν αρτηριακή πίεση από ότι οι άντρες. Οι έρευνες, επίσης, δείχνουν ότι οι γυναίκες κοιμούνται λιγότερο από τους άντρες λόγω των πολλαπλών τους καθηκόντων: σύζυγοι, μητέρες, εργαζόμενες. Επίσης το γεγονός ότι η έλλειψη ύπνου διαταράσσει το ορμονικό σύστημα που ελέγχει την όρεξη συνηγορεί με την άποψη ότι η έλλειψη ύπνου οδηγεί στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Οι γυναίκες διαφέρουμε από τους άντρες και σε κάτι άλλο, στην τάση μας να αναλύουμε τη συναισθηματική μας κατάσταση και να παραμερίζουμε τη λογική. Αυτή μας η τάση επιτείνεται δραματικά με την έλλειψη ύπνου οπότε καλά θα κάνουν οι σύντροφοι να μας νανουρίζουν, θα γλιτώσουν έτσι και λίγη γκρίνια.



queen.gr

"