Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Όλα για τη δίκη του John Galliano

Τελικά, ο John Galliano εμφανίστηκε στη δίκη του που έλαβε χώρα χθες στο Παρίσι, διαψεύδοντας... πολλά δημοσιεύματα που τον ήθελαν να απέχει. Κατά τη διάρκειά της δίκης, ο σχεδιαστής τελικά παραδέχτηκε την εξάρτησή του από το αλκοόλ και τις ουσίες. Επιγραμματικά συνέβησαν τα εξής:

  • Ο Galliano εμφανίστηκε στο δικαστήριο φορώντας καπέλο και κοστούμι με γιλέκο, χωρίς πουκάμισο αλλά με πουά φουλάρι. Πριν μπει στην αίθουσα όπου θα γινόταν η δίκη, έβγαλε το καπέλο του.

  • Έξω από το δικαστήριο, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους μηνυτές Geraldine Bloch και Philippe Virgitti έκαναν δηλώσεις: «Αυτό που θέλουμε είναι μια συγνώμη για ότι έγινε», είπε ο Yves Beddouk, δικηγόρος της Bloch –η Bloch ζητά τη συμβολική πληρωμή του ποσού του ενός ευρώ ως ηθική αποζημίωση, συν τα έξοδα δικαστηρίου. Αντίθετα, ο Virgitti ζητά 220.000 ευρώ αποζημίωση, ενώ ο δικηγόρος του Jean-Bernard Bosquet-Denis δήλωσε ότι «δυστυχώς ο κύριος Galliano δεν φαίνεται να έχει κώδικα τιμής και έτσι ο πελάτης μου πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος για να τον αγγίξει είναι μέσα από το πορτοφόλι του».

  • Εντωμεταξύ, μέσα στην αίθουσα, στην οποία σύμφωνα με αναφορές επικρατούσε αφόρητη ζέστη, ο δικαστής απήγγειλε τις κατηγορίες μεταξύ των οποίων και τα αντισημιτικά και ρατσιστικά σχόλια που έκανε ο σχεδιαστής. Αναφορές λένε ότι κατά την απαγγελία ακούστηκαν νευρικά γέλια.

  • Όταν ρωτήθηκε από το δικαστή αν θυμάται τα υβριστικά σχόλια, ο Galliano απάντησε ότι δεν θυμάται τίποτα εκτός από το γεγονός ότι ένας από τους μηνυτές ήταν επιθετικός απέναντί του.

  • Ο Galliano παραδέχτηκε ότι πάσχει από εθισμό στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά λέγοντας: «Έχω τριπλό εθισμό και ακολούθησα πρόγραμμα αποτοξίνωσης για δύο μήνες στην Αριζόνα. Είμαι ακόμη στο πρόγραμμα και θα βρίσκομαι για δύο ακόμη μήνες στην Ελβετία». Σύμφωνα με το περιοδικό Elle, o Galliano ξεκίνησε τις καταχρήσεις από στρες μετά την οικονομική κρίση και λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας.

  • Κατά την κατάθεσή του, ο σχεδιαστής και βλέποντας το βίντεο με τα ρατσιστικά σχόλιά του, είπε ότι «αυτός στο βίντεο είναι κάποιος που χρειάζεται βοήθεια… έχοντας ζήσει και εγώ το ρατσισμό είμαι εναντίον του… λυπάμαι για τη θλίψη που προκάλεσε αυτή η ιστορία».

  • Το δικαστήριο που θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 8 Σεπτεμβρίου, «μάλωσε» τον Galliano για το γεγονός ότι προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο σε μια «σκιά» του εαυτού του, αλλά ταυτόχρονα τον επαίνεσε γιατί ενώ δεν ήταν απαραίτητο, επέλεξε να παραβρεθεί στη δίκη.


  • fashionlove.gr

"