Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Όχι απόψε... έχω πονοκέφαλο


Καθώς η ζωή τους είναι σύντομη, οι θηλυκές πεταλούδες δεν θέλουν να την περάσουν... ολόκληρη κάνοντας σεξ... Γι΄αυτό προκειμένου να αποφεύγουν τους επίδοξους εραστές... δίνουν το σήμα... Μόλις ο αρσενικός πλησιάσει, η θηλυκή πεταλούδα κλείνει τα φτερά της.

Σ’ αυτήν τη διαπίστωση έφτασαν ερευνητές στην Ιαπωνία, που δημοσίευσαν τα συμπεράσματα της μελέτης τους στο «Ethology». Όπως επεσήμαναν οι επιστήμονες, μόλις η θηλυκή πεταλούδα καταλάβει ότι την προσεγγίζει μία αρσενική, κλείνει τα φτερά της, ώστε να μειώνεται η αντανάκλαση των φωτεινών χρωμάτων των φτερών της και να γίνεται λιγότερο ορατή.

Οι ερευνητές πρόσεξαν μάλιστα ότι οι παρθένες πεταλούδες αφήνουν γενικά περισσότερη ώρα ανοιχτά τα φτερά τους, ενώ οι θηλυκές που έχουν ήδη ζευγαρώσει μια φορά, είναι πολύ πιο επιφυλακτικές και κάνουν μάλλον ό,τι μπορούν για να «ξεγλιστρήσουν» από τα επίμονα αρσενικά, καθώς από βιολογική-εξελικτική άποψη δεν χρειάζονται περισσότερο σεξ για τη διαιώνιση του είδους τους.

Ο επικεφαλής ερευνητής από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Kουρούμε στη Φουκουόκα, όπως μετέδωσε το BBC, έφθασε στη διαπίστωση μελετώντας τις πεταλούδες για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Real.gr
Sourta-ferta
"

ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKE