Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Πώς θα καθαρίσετε την επιφάνεια της κουζίνας

http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/9f92f4cdce433976608938b4a49e1adc_M.jpg?t=1308738940Αν δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα μάτια της κουζίνας σας...
τουλάχιστον φροντίστε το πολυκαθαριστικό που θα χρησιμοποιήσετε να μην έχει χλωρίνη
.



Αν δε θέλετε να δώσετε το επόμενο ραντεβού σας με μάστορες ή, ακόμα χειρότερα, με την εταιρία ανακύκλωσης στην οποία θα εναποθέσετε την άχρηστη συσκευής, δηλαδή. Αν πάλι ξέρετε από τι είναι, καθαρίστε ως εξής:



Γρανίτης/ Laminate: Χρησιμοποιήστε ένα αντιβακτηριδιακό σπρέι καθαρισμού και σκουπίστε επιμελώς ώστε να στεγνώσει εντελώς η επιφάνεια έπειτα.



Μάρμαρο: Αραιώστε υγρό πιάτων σε νερό μέσα σε ένα μπολ και ευγενικά τρίψτε την επιφάνεια με ένα σφουγγαράκι -ειδικό για ευαίσθητες επιφάνειες. Ξεπλύνετέ το εντελώς. Μη χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικά και όξινα (πολυ)καθαριστικά γιατί καταστρέφουν τη στιλπνότητα του μαρμάρου.



Κεραμικό: Ένα καθαριστικό γενικής χρήσης και ένα απαλό ύφασμα από μικροΐνες θα κάνει τη δουλειά.



Λακαρισμένο ξύλο: Αραιώστε 20 ml μιας απαλής χλωρίνης (σαν αυτές που είναι ειδικές και για χρήση στο πλυντήριο π.χ.) σε 5 λίτρα νερό με στάχτη και βουτήξτε στο διάλυμα ένα σφουγγάρι (απαλό) με το οποίο θα πλύνετε την κουζίνα με γρήγορες, αποφασιστικές κινήσεις ώστε να μη ρουφήξει το ξύλο την υγρασία.



queen.gr