Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Εφαρμογή κινητού αναγνωρίζει τα δέντρα!


Μια νέα εφαρμογή για τις «έξυπνες» συσκευές ενημερώνει το χρήστη για κάθε είδος δέντρου που ενδέχεται να συναντήσει στο δρόμο του.


Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή κινητού τηλεφώνου με δυνατότητα αναγνώρισης του είδους κάθε δέντρου, μέσω της απλής φωτογράφησης ενός φύλλου.

Η εφαρμογή Leafsnap, συμβατή προς το παρόν μόνο με iPhone και iPad, ανατρέχει αυτομάτως στην ταχέως αναπτυσσόμενη βάση εικόνων φύλλων δέντρων του Ιδρύματος Σμιθσόνιαν.

Εντός ολίγων δευτερολέπτων, ο χρήστης ενημερώνεται για το είδος του δέντρου και λαμβάνει φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και πληροφορίες σχετικά με τα λουλούδια, τους καρπούς και τον φλοιό του.

Η εφαρμογή Leafsnap παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Μάιο και καλύπτει όλα τα είδη δέντρων που συναντώνται στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης και το Ροκ Κρηκ Παρκ της Ουάσιγκτον.

Οι χρήστες έχουν «κατεβάσει» την εφαρμογή 150.000 φορές κατά τον παρθενικό της μήνα και οι προγραμματιστές της εκτιμούν ότι το νούμερο θα μεγαλώσει, καθώς θα αναπτυχθεί και για το λογισμικό Android της Google.

ΠΗΓΗ: econews.gr
Sourta-ferta
"