Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Τι θα κοστίσει το Μεσοπρόθεσμο στην τσέπη μας


Μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες κάνουν από τώρα τον λογαριασμό γι’ αυτά που θα κληθούν να πληρώσουν και προβλέπει το φορο-πακέτο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.


Ανάλογα με το εισόδημα, την οικογενειακή και περιουσιακή κατάσταση, το ετήσιο κόστος από το τσουνάμι των μέτρων, που αναφέρονται στο μεσοπρόθεσμο, μπορεί και να ξεπεράσει τα 2.000 ευρώ για τον μέσο Έλληνα φορολογούμενο.
Όπως αναφέρει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ένα ζευγάρι ιδιωτικών υπαλλήλων θα κληθεί να καταβάλει ετήσιο χαράτσι 1.940 ευρώ, καθώς τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τους υποχρεώνουν να καταβάλουν μεταξύ άλλων ειδική εισφορά για την ανεργία, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, αύξηση ΦΠΑ στους χώρους εστίασης, αυξήσεις στα φθηνά τσιγάρα και τα τέλη κυκλοφορίας.

Για τον δημόσιο υπάλληλο, η επιβάρυνση σύμφωνα με τα ενδεικτικά παραδείγματα, που αναφέρονται στην εφημερίδα, η ετήσια επιβάρυνση είναι 2.079 ευρώ, αφού εκτός από τις ειδικές εισφορές και τους άλλους φόρους, όλα δείχνουν ότι προωθείται και η περικοπή του κινήτρου απόδοσης κατά 50%. Αυτό για έναν δημόσιο υπάλληλο με πανεπιστημιακή εκπαίδευση, ισοδυναμεί με επιβάρυνση 600 ευρώ ετησίως.
Τον λογαριασμό κάνουν και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν την αύξηση εισφοράς του ΛΑΦΚΑ στην κύρια σύνταξη και την επιβολή εισφοράς στην επικουρική σύνταξη. Το Μεσοπρόθεσμο δεν αφήνει απέξω και τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι ανάλογα με αυτά που δηλώνουν θα κληθούν να καταβάλουν ειδική εισφορά αλληλεγγύης και εισφορά υπέρ ανέργων.
Real.gr
Sourta-ferta
"