Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Έτσι θα μείνεις κορμάρα!!

Διακοπές=χαράλωση. Γνωστό αυτό.
Διακοπές=καλοπέραση. Εννοείτε.
Διακοπές= καλό φαγητό. Εδώ είμαστε...Για να μην σαβουριάζεις όλην την ώρα και μετά δεν χωράς στο καυτό τζην σόρτς σου που είναι in fashion στις μέρες μας και στο...

ωραίο πανταλόνι σου-για τους άντρες ισχύει αυτό...ΠΡΟΣΕΞΕ.
Επειδή ένα από τα πράγματα που κάνουν τις διακοπές μας ελκυστικές είναι και η καλή μάσα,απόλαυσέ την με έξυπνο τρόπο χωρίς τον φόβο της ζυγαριάς.
Αν τρώς το καλό πρωινό που σερβίρουν τα ξενοδοχεία (ομελέτες,μπέικον,γιαούρτια.φρούτα...) μην φας μεσημεριανό. Προτίμησε φρουτάκια για απογευματινό πλην παγωτού και κάνε ένα καλό δείπνο νωρίς πριν την Βραδυνή έξοδο.
Αν δεν σαβουριάζεις ό,τι υπάρχει στους μπουφέδες των πρωινών, φρόντισε να καταναλώνεις τρία γεύματα ημερησίως ώστε να μην πέφτεις στην παγίδα του τσιμπολογήματος ολιμερής...
Αν το δείπνο σου είναι πλούσιο -ψαρικά,μεζέδες,τηγανητά κολοκυθάκια,μελιταζανάκια κλπ- φρόντισε να δειπνίσεις νωρίς -κατά τις οχτώ- ώστε να μπορείς να πιεις κανα ποτό το βραδάκι στο κλαμπάκι. Ρίξε και τους χορούς να καεί όχι τόσο το πελεκούδι όσο οι θερμίδες. Ωστόσο ,γυμνάζεσαι με τον καλύτερο τρόπο.
Να ξεδιψάς κυρίως με νεράκι που δεν παχαίνει αλλά μπορείς να πίνεις καμιά μπυρίτσα, καιπιρίνια, μοχίτο κι ό,τι τραβά η όρεξη σου χωρίς υπερβολές.
Φάε παγωτό αλλά με σύνεση. Επιτρέπεται για μια φορά εκείνα τα ογκώδη με τις πολλές γεύσεις, τα σιρόπια και τους ξηρούς καρπούς...Πολλές θερμίδες αλλά για μια φορά το δικαιούσαι. Προτίμησε γρανίτες που ναι απολαυστικές αλλά με τις λιγότερες θερμίδες.
Κι επειδή δεν χρειάζεται να καταπιέζεσαι τόσο, κάψε τις θερμίδες με κολύμπι, θαλάσσιο ποδήλατο,Μπιτς βόλεϋ κι ό,τι άλλο σου αρέσει. Άλλωστε το πολύ το αραλίκι στην ξαπλώστρα είναι και βαρετό...
Να ξέρεις πως η υπερβολική κατανάλωση φρούτων θα σε φορτώσει θερμίδες! Αν όμως κάνεις κέφι τις καταχρήσεις κάνε τις με φρούτα, είναι πιο υγιεινό.
Περπάτα το βραδάκι στα σοκκάκια θα ανανεωθείς και φυσικά μην τρως καθημερινά αστακομακαρονάδες. Υπάρχουν κι άλλα ψαρικά πιο ολιγοθερμικά -καλαμάρια,ψητά ψάρια...
Κι οι σαλατούλες βοηθούν.




Θα περάσεις καλά....χωρίς να βάλεις περιττά κιλά...
http://bourubouru.blogspot.com





"