Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ψήνετε νόστιμα

"http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/6c28bd2746ca9ef4eec5324ad997daf6_M.jpg?t=1308684169Τώρα που καλοκαίριασε,, τι πιο όμορφο από το να μαζεύεστε με την οικογένεια και τους φίλους σας, μετά το μπάνιο, για ένα μπάρμπεκιου; ...


Γρήγορο, εύκολο και ελαφρύ φαγητό, το οποίο θα είναι και υγιεινό, αν το φροντίσετε. Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές συμβουλές και όλα θα πάνε καλά.



1. Μην αφήνετε τις μπριζόλες σας να ψήνονται στον ήλιο για ώρες, προτού τις βάλετε στην σχάρα . Κρατήστε το κρέας σας στο ψυγείο μέχρι 10-15 λεπτά πριν να είστε έτοιμες να το μαγειρέψετε. Ο χρόνος αυτός είναι αρκετός έτσι ώστε να ζεσταθεί λίγο, για να μαγειρευτεί ομοιόμορφα, αλλά όχι τόσος ώστε να χαλάσει. Τα βακτήρια αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται όταν τα τρόφιμα είναι στην επικίνδυνη ζώνη μεταξύ των 5 ° -60 °.



2. Έχετε κάνει μια καταπληκτική μαρινάδα και έχετε τοποθετήσει σε αυτήν το κρέας σας (ή το κοτόπουλο ή τις γαρίδες κ.λ.π) από βραδύς. Αν θέλετε να σερβίρετε μαζί με το φαγητό σας, αφού το ψήσετε, λίγη ακόμα μαρινάδα, φτιάξτε άλλη. Μη χρησιμοποιείτε τη μαρινάδα αυτήν στην οποία είχατε τοποθετήσει το φαγητό άψητο.



3. Μαγειρέψτε σωστά. Ειδικά αν πρόκειται να φάνε παιδιά, ηλικιωμένοι ή έγκυες γυναίκες, είναι καλύτερα να τα έχετε ψήσει καλά, γιταί ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουρες, που «παραμονεύουν» τα βακτήρια. Αν φοβάστε μην «στεγνώσουν» τα κρέατα, χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο ή ψηφιακό αισθητήρα.



4. Καθαρίζετε τις σχάρες και τις πλάκες που ψήνετε, σχολαστικά.



queen.gr

"