Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τα χθεσινά συνθήματα των «Αγανακτισμένων»!

Τα συνθήματα των «Αγανακτισμένων»Η φαντασία και η δημιουργικότητα σε πρώτο ρόλο...




Με όλο και περισσότερα συνθήματα εμπλουτίζονται μέρα με την μέρα οι πορείες των «Αγανακτισμένων» που συνεχίζουν για δωδέκατη μέρα να εκφράζουν την διαμαρτυρία τους προς ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της χώρας. Η εφημερίδα «Το Βήμα» κατέγραψε τα πιο χαρακτηριστικά συνθήματα.



Πλήθος διαδηλωτών απευθυνόμενο προς τη Βουλή φωνάζει συνθήματα όπως «Δεν τα φάγαμε μαζί», «Εεε, οοο, πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από΄δω». «Πουλάτε, πουλάτε το ξύλο θα το φάτε», εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τα πολιτικά τεκταινόμενα.



«Αλήτες Ευρωπαίοι, εδώ είναι Ελλάδα, αν θέλετε θα ζήσουμε ξανά με φασολάδα» και «Δεν θα πληρώ- δεν θα πληρώσουμε ποτέ» μαζί με το «Ούτε Δου Νου Του, ούτε ΕΕ, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ», είναι μερικά από τα συνθήματα που ενώνουν τους αγανακτισμένους πολίτες και απευθύνονται φυσικά προς το ΔΝΤ.



Στο στόχαστρο των διαδηλωτών και ο πρωθυπουργός, αφού στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ακούγονται συνθήματα όπως «Ούτε με ποδήλατο ούτε με κανό, Γιωργάκη με ελικόπτερο θα φύγεις από΄δω», και «Δεν σε θέλει ο λαός, πάρε το κανό και μπρος».



Οι διαδηλωτές εκφράζουν με κάθε τρόπο τον θυμό τους, φορώντας μπλουζάκια που γράφουν «Δεν είμαι καμαριέρα κανενός», ενώ στις πορείες διαμαρτυρίας συμμετέχουν και παιδιά που στέλνουν τα δικά τους μηνύματα με πλακάτ που αναγράφουν «Δεν πωλείται».