Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Περιορισμό στο κόκκινο κρέας συστήνουν οι ειδικοί


Αυστραλία.
Το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο συμβουλεύει τους ανθρώπους να μειώσουν την κατανάλωση του βοδινού, χοιρινού και αρνίσιου κρέατος και να αποφεύγουν το επεξεργασμένο κρέας, όπως το ζαμπόν και το σαλάμι.

Οι επιστήμονες ανέλαβαν να μελετήσουν και να επαναξιολογήσουν 263 δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες σχετικά με τον ρόλο της διατροφής, του βάρους και της σωματικής άσκησης στον καρκίνο του εντέρου. Η έκθεση αναφέρει ότι υπάρχουν πλέον «πειστικά στοιχεία» στο πώς και οι δύο αυτοί τύποι του κρέατος αυξάνουν τον σχετικό κίνδυνο για εμφάνιση του καρκίνου του εντέρου.

Οι επιστήμονες συμβουλεύουν στη μείωση του κόκκινου κρέατος στα περίπου 500 γραμμάρια την εβδομάδα και στην αποφυγή τελείως του επεξεργασμένου κρέατος. Ο καρκίνος του εντέρου θεωρείται ο τρίτος πιο συνηθισμένος τύπος καρκίνου.

Ο γενικός διευθυντής του συμβουλίου ενάντια στο καρκίνο, Ian Oliver, ανέφερε ότι το 43% των περιπτώσεων θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν οι άνθρωποι μείωναν το κόκκινο κρέας, έτρωγαν περισσότερες φυτικές ίνες, μείωναν την κατανάλωση αλκοόλ, διατηρούσαν το βάρος τους σε φυσιολογικά επίπεδα και ήταν πιο δραστήριοι.
ΣΚΑΪ
Sourta-ferta
"

ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ- ΚΑΝΕ LIKE