Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Ακόμη δύο θάνατοι από το E.coli

Το βακτήριο E.coli προκάλεσε το θάνατο άλλων δύο ανθρώπων στη Γερμανία
, ανακοίνωσαν ...σήμερα οι περιφερειακές υγειονομικές αρχές της χώρας. Με τους νέους θανάτους ανέρχεται σε 33, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την επιδημία του βακτηρίου αυτού, οι 32 εκ των οποίων ζούσαν στη Γερμανία.Το πρωί, το υπουργείο Υγείας της Κάτω Σαξονίας, στη βόρεια Γερμανία, είχε ανακοινώσει το θάνατο μιας 75χρονης γυναίκας.
Στη διάρκεια του απογεύματος γνωστοποιήθηκε επίσης ο θάνατος μιας 70χρονης στο κρατίδιο Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν, επίσης στη βόρεια Γερμανία, και ενός 81χρονου που νοσηλευόταν σε πανεπιστημιακή κλινική του Αμβούργου Έπεντορφ, στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Οι ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι η πηγή της μόλυνσης από το σπάνιο και ιδιαίτερα θανατηφόρο στέλεχος του βακτηρίου E.coli 0104 (EHEC) είναι τα φύτρα.
Το ανθεκτικό στέλεχος του βακτηρίου εντοπίστηκε επίσης για πρώτη φορά σε ένα πακέτο με φύτρα, το οποίο προερχόταν από το αγρόκτημα βιολογικών προϊόντων Gartnerhof στο Μπινενμπίτελ, στη βόρεια Γερμανία, για το οποίο υπήρχαν εδώ και ημέρες υποψίες ότι αποτελούσε την πηγή της μόλυνσης.
Το θανατηφόρο βακτήριο εντοπίστηκε από επιστήμονες του κρατιδίου της Ρηνανίας Βόρειας Βεστφαλίας, στη δυτική Γερμανία, σε ένα πακέτο που βρέθηκε πεταγμένο στα σκουπίδια μιας οικογένειας, δύο μέλη της οποίας είχαν αρρωστήσει από το βακτήριο.
Ταυτοχρόνως οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας ήραν το συναγερμό για την κατανάλωση αγγουριών, τομάτων και ωμών πράσινων σαλατών που ίσχυε από τις 25 Μαΐου.