Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Πιέσεις της FIA στην F1 για το Μπαχρέιν

Την επανεξέταση στο καλεντάρι της Formula 1, ζήτησε ο πρόεδρος της FIA…


από τον ισχυρό άνδρα της F1, Μπέρνι Εκλστόουν…

Ο διευθυντής της Formula 1, σε προχθεσινές του δηλώσεις είχε τονίσει πως για φέτος οι ομάδες δεν το συζητούν να πάνε να αγωνιστούν στο Μπεχρέιν, λόγω της κρίσης στο κρατίδιο του Περσικού Κόλπου, ωστόσο η FIA, την προηγούμενη βδομάδα είχε ανακοινώσει πως ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου κανονικά.

Έτσι, ο Ζακ Τοντ, έστειλε επιστολή στον Εκλστόουν, προκειμένου να επανεξεταστεί η πρόταση για το Gp του Μπεχρέιν. Σε αυτή, τονίζεται: «Η ομοσπονδία μας είναιπάντα προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει κάθε θέμα, όσο δύσκολο κι αν είναι, με εποικοδομητικό τρόπο. Άκουσα τις αντιρρήσεις σας της τελευταίας στιγμής και ζήτησα από τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων να επανεξετάσει την πρότασή του για το καλαντάρι και, αν είναι αναγκαίο, να υποβάλει εκ νέου μια αναθεωρημένη πρόταση στο παγκόσμιο συμβούλιο (της FIA)».

Να σημειωθεί, πως η ημερομηνία της διεξαγωγής του Gp του Μπαχρέιν, έχει αναρτηθεί στο site της FIA, ενώ μάλιστα, για τις 30 Οκτώβρη ήταν προγραμματισμένο το Gp της Ινδίας, το οποίο τελικά μετατέθηκε για τις 11 Δεκεμβρίου.



newsbomb



"