Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Θρίλερ με Λιάγκα - Σκορδά και το Πρωινό mou

Κορυφώνεται το θρίλερ για το «Πρωινό mou». Ενώ ακόμα οι υπεύθυνοι στο κανάλι της Μεσογείων δεν έχουν πάρει οριστικές αποφάσεις
για το τι θα κάνουν την επόμενη σεζόν στην...
πρωινή ψυχαγωγική ζώνη, ο Γιώργος Λιάγκας αποφασίζει να επισπεύσει την απάντησή τους δηλώνοντας πως δεν ξέρει αν και ο ίδιος θέλει να κάνει εκπομπή. Ενα παιχνίδι δύναμης για γερούς παίκτες, με έντονο παρασκήνιο!



Μέσα στον Ιούνιο το «Πρωινό mou» ρίχνει τίτλους τέλους για τη φετινή σεζόν. Ομως, παρά την επιτυχία που έχει σημειώσει η πρωινή εκπομπή τερματίζοντας πρώτη και με διαφορά από τους αντιπάλους της, το Mega δεν έχει ακόμα ανακοινώσει στον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά τι σκοπεύει να κάνει την επόμενη σεζόν. Ο κύριος λόγος είναι ότι ακόμα στο κανάλι της Μεσογείων δεν έχουν αποφασίσει αν η πρωινή ζώνη θα συνεχίσει ως έχει και του χρόνου, δηλαδή με την ενημερωτική εκπομπή να μεταδίδεται μέχρι τις 10.00 το πρωί και στη συνέχεια να ξεκινά η ψυχαγωγική.



Στο παρασκήνιο, το ένα κανάλι περιμένει να δει τις κινήσεις του άλλου -αφού λόγω των χαμηλών διαφημιστικών εσόδων στην τηλεοπτική αγορά έχουν περιοριστεί κατά πολύ τα κόστη για την κάθε εκπομπή- για να αποφασίσει κι αυτό ανάλογα τις κινήσεις του.



Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο ΑΝΤ1 μελετά την επόμενη σεζόν να μεταδίδει πρωινή εκπομπή με τον Γιώργο Παπαδάκη, που θα διαρκεί από τις 8.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι. Και αυτή η κίνηση του Αμαρουσίου θα φέρει ενδεχομένως αντίστοιχες αποφάσεις και στη Μεσογείων. Ενώ, λοιπόν, στο Mega περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί το ανταγωνιστικό παιχνίδι, μια δήλωση-βόμβα του Γιώργου Λιάγκα έρχεται να ταράξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.



Εμφανώς ενοχλημένος ο παρουσιαστής που, παρά την επιτυχία της εκπομπής, τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του Φαίη Σκορδά παραμένουν στο «περίμενε», πετάει τα καρφιά του στη Μεσογείων λέγοντας πως δεν ξέρει αν θέλει να είναι και την επόμενη σεζόν στη μάχη της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης. Συγκεκριμένα, μέσα από τη ραδιοφωνική εκπομπή του στον Real FM, συνομιλώντας με τη συμπαρουσιάστριά του Ελεάννα Τρυφίδου για τις πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές, είπε: «Να πούμε ότι δεν έχει κλείσει ούτε το πρωινό του ΑΝΤ1 ούτε το πρωινό του Mega. Μόνο του Alpha έχει κλείσει. Σε ό,τι αφορά το πρωινό του ΑΝΤ1, η μία εκδοχή είναι ότι δεν θα είναι οι Καραμεροχαριτάτοι και ίσως είναι ο Παπαδάκης με διευρυμένη εκπομπή».



Αναφερόμενος, όμως, στις φήμες που θέλουν τον Χρήστο Φερεντίνο να βρίσκεται στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Λιάγκας σχολίασε: «Δεν ξέρω όμως αν του πάει η καθημερινή τριβή του Χρήστου. Κι εγώ, πίστεψέ με, έχω κουραστεί. Στη σκέψη μου το πρώτο πράγμα είναι ότι δεν θα ήθελα να κάνω το πρωινό του χρόνου. Είναι μεγάλη πίεση και γρήγορη φθορά» τόνισε στέλνοντας το μήνυμα στο Mega.



Σε αυτή τη σκληρή παρτίδα πόκερ η επόμενη κίνηση θα είναι από το κανάλι της Μεσογείων καθώς πρέπει να επισπεύσουν πλέον τις διαδικασίες και να αποφασίσουν. Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», αν και επρόκειτο να γίνει συνάντηση τις προηγούμενες μέρες μεταξύ του διευθυντή Προγράμματος του Mega Πέτρου Μπούτου και των Γιώργου Λιάγκα - Φαίης Σκορδά, αυτή ματαιώθηκε αφού ακόμα στο κανάλι της Μεσογείων δεν έχουν πάρει τις οριστικές αποφάσεις τους για την πρωινή ζώνη.



Αλλωστε, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ στελεχών του Mega κάποιοι υποστήριξαν πως ακόμα και αν είναι να γίνει πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή, μπορεί να παρουσιαστεί από άλλα πρόσωπα… χαμηλότερων οικονομικών απαιτήσεων, αφού και τις μέρες που απουσίασαν από την εκπομπή ο Λιάγκας και η Σκορδά η τηλεθέαση παρέμεινε υψηλή. Ωστόσο, το άλλο στρατόπεδο στην ίδια σύσκεψη υποστήριξε και υπενθύμισε ότι το πείραμα πρόπερσι με τους πέντε παρουσιαστές του «Ομορφου κόσμου» δεν απέδωσε σε τηλεθέαση, υποστηρίζοντας έτσι τους Λιάγκα - Σκορδά.



Αλλωστε, παρά την αβεβαιότητα που υπάρχει ακόμα για το «Πρωινό mou», όλοι στο κανάλι θεωρούν ότι πρέπει ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά να παραμείνουν στο δυναμικό του Mega, αλλά να τους καταστεί σαφές ότι πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή στην οικονομική συμφωνία μαζί τους και να μειωθούν οι απολαβές τους.



Απογευματινή εκπομπή και τηλεπαιχνίδι



Αν, λοιπόν, το θρίλερ δεν έχει αίσιο τέλος για την πρωινή εκπομπή, υπάρχει σκέψη για απογευματινή εκπομπή με παρουσιάστρια τη Φαίη Σκορδά, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα προταθεί στον Γιώργο Λιάγκα κάποιο τηλεπαιχνίδι. Αλλά αυτά είναι στο πλαίσιο του «πλάνου B» που ακόμα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.



Μετά την κίνηση που έκανε ο Γιώργος Λιάγκας, όμως, να στείλει το μήνυμα στη Μεσογείων, θεωρείται σίγουρο πως τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί η επίσημη συνάντηση με τον διευθυντή Προγράμματος για μια πιο διευκρινιστική συζήτηση. Και τότε θα δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις στο παιχνίδι, αφού και οι δύο είναι δυνατοί παίκτες!


Espressonews.gr