Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Πως να πετύχετε στο online dating

"

Εν αρχή ην το MIRS, μετά ακολούθησε το Zoo, το Hi5, το MySpace...

πλέον το Facebook και πάει λέγοντας. Από αυτά, και πολλά άλλα social networks, δεν ήταν λίγοι αυτοί που ερωτεύτηκαν, συνάψανε σχέσεις, κάποιοι μάλιστα έμειναν μαζί πολλοί καιρό, ίσως και να παντρεύτηκαν. Κάποιοι άλλοι, όμως, δεν τα κατάφεραν τόσο καλά. Να έφταιγε το προφίλ τους; Οι φίλοι τους; Τα ενδιαφέροντά τους; Ό,τι και να έφταιγε, εμείς είμαστε εδώ για να το διορθώσουμε, δίνοντάς σας συμβουλές για το πώς να είστε επιτυχημένοι στο online dating. Και πού ξέρετε; Μπορεί κάτι πολύ καλό να προκύψει από εκεί…


1. Όπως με κάθε τι στην ζωή αυτή, όταν συνομιλείτε με κάποιο πιθανώς ενδιαφέρον πρόσωπο, πρέπει να αρχίσετε από τα βασικά. Πείτε της/του από νωρίς τι είναι αυτό που ψάχνετε σε έναν σύντροφο τόσο ως προς την εξωτερική εμφάνιση, όσο και συναισθηματικά αλλά και πνευματικά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς αυτά οι τρεις «αξίες» είναι που πραγματικά καθορίζουν τον τύπο του ανθρώπου που θέλετε να προσεγγίσετε. Ανοίξτε έτσι το βαζάκι με το μέλι και αφήστε τις κατάλληλες μέλισσες να το προσεγγίσουν.



2. Αφιερώστε λίγο χρόνο στην δημιουργία ενός προφίλ που να είναι όχι μόνο συνακόλουθο της προσωπικότητάς σας αλλά και ποιοτικό. Για παράδειγμα, γράψτε στο προφίλ σας κάτι που θα λέγατε στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει αν το είχατε απευθείας μπροστά σας. Αν όμως αυτό που θα γράψετε δεν ακουστεί ως κάτι «δικό σας», καλύτερα μην το γράψετε. Επίσης, αν συνηθίζετε να φλερτάρετε σε πολλά διαφορετικά social networks, να θυμάστε πως το ίδιο που μπορεί να κάνει και το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει οπότε προσπαθήστε να μην είστε πεζοί, ίσως και βαρετοί, γράφοντας συνεχώς τα ίδια πράγματα. Ακόμα περισσότερο, φροντίστε να μην λέτε ψέματα, π.χ. ότι είστε ξανθοί, ψηλοί και λεπτοί στο ένα chat-room και μελαχρινοί και γεροδεμένοι στο άλλο. Αν αποκαλυφθεί ότι είστε τελικά ένα πρόσωπο, πιθανότατα θα χάσετε κάθε ελπίδα.



3. Όταν θα λάβετε την πρώτη απάντηση, ή την πρώτη ανταπόκριση από το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει, προσπαθήστε να είστε θετικοί και αισιόδοξοι. Μην αρχίσετε να γκρινιάζετε για τα προβλήματα που σας απασχολούν ή για το πόσο χάλια ήταν η μέρα σας. Κανείς δεν θέλει στον ελεύθερό του χρόνο να ακούει γκρίνιες, ειδικά από κάποιον που ακόμα του είναι άγνωστος. Η αλήθεια, άλλωστε, είναι πως η γκρίνια αποτελεί πάντα μέρος ενός προβλήματος και σε καμία περίπτωση την λύση του.



4. Πολύ σημαντικό βήμα: «Ανεβάστε» μία πρόσφατη φωτογραφία σας στο προφίλ σας. Οι άνθρωποι είμαστε οπτικά πλάσματα και η φράση «μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις» είναι πέρα για πέρα αληθινή. Σκεφτείτε το, αν θέλατε μέσω ίντερνετ να πουλήσετε τον γάιδαρό σας, θα βάζετε μία φωτογραφία αλόγου;



5. Να είστε ο εαυτός σας. Αν προσπαθείτε συνεχώς να δείξετε κάτι διαφορετικό από αυτό που είστε θα καταλήξετε να ξεχάσετε ποιος είστε πραγματικά. Συχνά, παρασυρόμαστε προσπαθώντας να είμαστε αντάξιοι της προσοχής και του ενδιαφέροντος κάποιου, που ξεχνάμε ότι είμαστε ήδη πολύ σημαντικοί άνθρωποι.



6. Last but not least… Τρεις παγκόσμιοι νόμοι που ο καθένας πρέπει να γνωρίζει όταν φλερτάρει:

- Ο νόμος του «μέσου όρου» = Μετά από τόσες προσπάθειες δε μπορεί να μην έχετε κάποιο αποτέλεσμα

- Ο νόμος της «έλξης» = Ελκύουμε αυτό που προβάλλουμε

- Ο νόμος των «φύλων» = Για κάθε άνδρα υπάρχει αντιστοίχως μία γυναίκα και για κάθε γυναίκα υπάρχει αντιστοίχως ένας άνδρας. Εννοώντας ότι για τον καθένα μας υπάρχει δυνητικά ένας σύντροφος.

Αυτοί οι τρεις νόμοι αποτελούν εγγύηση, οπότε καλό είναι να τους θυμάστε όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν ακριβώς όπως τα θέλετε.


"