Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ο παπάς απέτρεψε αυτοκτονία μέσω... skype!

Ο παπάς απέτρεψε αυτοκτονία μέσω... skype!Για την ακρίβεια τον άνθρωπο τον έσωσαν οι άνδρες του τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος, αλλά αν δεν υπήρχε ο παπάς είναι βέβαιο ότι δεν θα είχαν προλάβει...


Άλλη μια απίστευτη υπόθεση αποτροπής αυτοκτονίας ήρθε στο φως. Οι άνδρες του τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος από τις αρχές του χρόνου έχουν επέμβει όχι μία, όχι δύο, αλλά συνολικά 67 φορές σώζοντας ανθρώπους που ανακοίνωναν στο internet ότι θέλουν να αυτοκτονήσουν όμως σε κάποιες περιπτώσεις το αληθινό σενάριο της ζωής ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Οι έμπειροι αστυνομικοί λένε πως αν κάποιος έχει πάρει απόφαση να αυτοκτονήσει δεν υπάρχει τρόπος να τον εμποδίσεις.

Σώζονται μόνο όσοι αναζητούν έστω την τελευταία στιγμή ένα στήριγμα.


Κάπως έτσι ο άνδρας που επικοινωνούσε μέσω skype με διάφορους ανθρώπους εντόπισε μεταξύ τους και έναν ιερέα. Σε αυτόν “ανοίχτηκε”, θέλησε να “εξομολογηθεί” έστω και μέσω διαδικτύου.

Ο ιερέας επιστράτευσε όλη του την υπομονή, έγραψε ό,τι μπορούσε για να τον ηρεμήσει, όμως ταυτόχρονα κατάλαβε ότι η υπόθεση είναι σοβαρή και αμέσως ειδοποίησε τους αστυνομικούς του τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ιερέας καλούσε όποιον ήθελε να εξομολογηθεί, έστω και ηλεκτρονικά μέσω skype. Πολλοί το έκαναν. Ανάμεσα σε αυτούς και ο 35χρονος άνδρας.

Πριν 10 ημέρες και ενώ είχε ήδη πει στον ιερέα πως έχει ένα πρόβλημα υγείας έγραψε “πάτερ μου, αυτή είναι η τελευταία μου εξομολόγηση. Δεν πάει άλλο...”


Ο ιερέας θορυβήθηκε, ενημέρωσε άμεσα και ευτυχώς οι αστυνομικοί πρόλαβαν.

Δυστυχώς όπως λένε οι αστυνομικοί του τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, 200% είναι η αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος έχουν αποτραπεί 67 αυτοκτονίες σε έξι μήνες τη στιγμή που τα 4 προηγούμενα χρόνια τα κρούσματα ήταν περίπου 160.



pamepreveza.gr

"