Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

VIDEO: Οι υποψήφιοι διάδοχοι του Σισέ στον Παναθηναϊκό

Οι τρεις... Σισέ με τα δώρα! (vid)
Η ονοματολογία δεν σταματάει στο «τριφύλλι», ειδικότερα όσο παραμένει στην πατρίδα του...


ο 65χρονος τεχνικός και κυρίως μετά την αποκάλυψη ότι προσπαθεί να κάνει επαφές με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, την ώρα που η φυγή του Σισέ μοιάζει πιο κοντά από ποτέ.





Ο Φερέιρα έχει ενημερώσει την διοίκηση ότι θέλει να αποκτηθούν δύο παίκτες για την γραμμή «κρούσης» αν αποχωρήσει ο Γάλλος στράικερ και θεωρείται σίγουρο ότι αν αυτό συμβεί θα αποκτηθούν επιθετικοί που δε θα έχουν όμως ίδια χαρακτηριστικά μεταξύ τους, έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν όσα θέλει ο Πορτογάλος και να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο στην ενδεκάδα. Έτσι, τα ονόματα των Μπρούνο Γκάμα, Γιαζάλντε και Ορλάντο Σα έχουν έρθει στο προσκήνιο.

Μπρούνο Αλεχάντρε Βιλέλα Γκάμα



Ο 24χρονος δεξιός εξτρέμ από το Βίλα Βέρδε της Μπράγκα, μπορεί κάλλιστα να αποκτηθεί από το «τριφύλλι» αφού έμεινε ελεύθερος από την Ρίο Άβε και είναι ο μοναδικός που μπορεί να συμπληρώσει τους άλλους δυο… «αντί – Σισέ» στα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, αφού αυτό που τον διακρίνει είναι η ταχύτητα και η τεχνική ενώ αγωνίζεται με περισσότερη ευχέρεια στα άκρα, παρά στην κορυφή της επίθεσης.



Η καριέρα του Μπρούνο Γκάμα ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Μπράγκα και σε ηλικία 16 ετών έκανε το ντεμπούτο του στην ισοπαλία με την Λεϊρία για το πρωτάθλημα. Η Πόρτο τον απέκτησε το 2004 έναντι 750.000 ευρώ, όμως στελέχωσε κυρίως τη δεύτερη ομάδα των «δράκων», με καλές όμως εμφανίσεις. Η συνέχεια τον βρήκε να επιστρέφει με τη μορφή δανεισμού στην Μπράγκα, όπου έπαιξε για μία σεζόν και στη συνέχεια παραχωρήθηκε στην Βιτόρια Σετουμπάλ.



Τον Ιούλιο του 2009 ο Γκάμα έμεινε ελεύθερος από την Πόρτο αφού τελείωσε το πενταετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει και έτσι τον απέκτησε η Ρίο Άβε, στην οποία ήταν από τους λίγους παίκτες που έπαιζε στα περισσότερα από τα 30 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Σε ό,τι αφορά την καριέρα του με την Εθνική Πορτογαλίας, ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας U 17 ενώ κλήθηκε και στην U 21 πέντε φορές.



Γιαζάλντε Γκόμες Πίντο



Η καταγωγή του Γιαζάλντε είναι από την Γουϊνέα, όμως γεννήθηκε στο Βίλα ντο Κόντε της Πορτογαλίας πριν από 23 χρόνια και πήρε την πορτογαλική υπηκοότητα. Το ποδοσφαιρικό του ξεκίνημα έγινε στην Βαρζίμ, ομάδα δεύτερης κατηγορίας, όπου έκανε καλές χρονιές κι έτσι τον Δεκέμβριο του 2008 μετακόμισε στην Μπράγκα. Ούτε εκεί όμως μπόρεσε να μείνει για πολύ αφού παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στην Ρίο Άβε.



Ένα σύντομο πέρασμα τον Ιανουάριο του 2010 από την Ολανένσε δεν ήταν αρκετό για να πείσει τους ανθρώπους της Μπράγκα να του δώσουν φανέλα βασικού, με αποτέλεσμα να επιστρέψει και πάλι στην Ρίο Άβε, όπου δείχνει να έχει βρει την… ποδοσφαιρική του «Ιθάκη». Ο Γιαζάλντε είναι ένα ψηλό και δυνατό φορ, που παίζει κυρίως στην κορυφή της επίθεσης, χαρακτηριστικά διαφορετικά από του Σισέ σε κάθε περίπτωση.



Το… περίπλοκο της υπόθεσης με τον Γιαζάλντε, είναι ότι έγινε μια μίνι «μάχη» μεταξύ της Γουϊνέας και της Πορτογαλίας για το που θα αγωνιστεί ο νεαρός φορ. Ο πατέρας του παίκτη κατάγεται από την αφρικανική χώρα και ο Λουίς Νόρτον ντε Μάτος, προπονητής της Γουϊνέας, ήθελε να τον καλέσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας όμως τον… «κέρδισαν» οι Πορτογάλοι. Έτσι, ο Γιαζάλντε από το 2009 έχει αγωνιστεί 17 φορές με την U21 των Πορτογάλων και έχει σκοράρει πέντε φορές.





Ορλάντο Κάρλος Μπράγκα ντε Σα



Ένα ακόμα ποδοσφαιρικό προϊόν των ακαδημιών της Μπράγκα. Ο Ορλάντο Σα, γεννημένος το 1988 στο Μπαρσελός της Πορτογαλίας, είναι ο ορισμός του «φορ περιοχής». Με ύψος 1.88μ. γεμίζει την αντίπαλη περιοχή και ενδείκνυται για να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης και τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με αυτά του Γιαζάλντε, έχοντας όμως καλύτερο «όνομα» στην αγορά της Πορτογαλίας αλλά και στα μάτια του Φερέιρα που είχε εισηγηθεί την απόκτησή του από την Πόρτο.



Ο Ορλάντο Σα ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικό ποδόσφαιρο το 2007 στην Μαρία ντε Φόντε, ομάδα 3ης κατηγορίας, σκοράροντας έξι φορές στην πρώτη του χρονιά εκεί. Μετά από δύο χρόνια γύρισε στην Μπράγκα και τον Ιανουάριο του 2009 έκανε ντεμπούτο απέναντι στην Μπελενένσες. Το πρώτο του γκολ ήρθε απέναντι στην Αμαδόρα μετά από δύο μήνες και το ίδιο καλοκαίρι ο Φερέιρα τον πήρε στην Πόρτο πληρώνοντας 3 εκατ. ευρώ!



Στην καριέρα του 23χρονου φορ υπήρξαν και αρκετοί τραυματισμοί που τον κράτησαν πίσω, αλλά και το γεγονός ότι έπεσε σε μια Πόρτο γεμάτη ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στην επιθετική γραμμή, κάτι που δεν του επέτρεψε να αναδειχθεί όπως θα μπορούσε στους «δράκους». Ο δανεισμός του στη Νασιονάλ λειτούργησε μάλλον ευεργετικά για τον Ορλάντο Σα, αφού σε 16 συμμετοχές πρόλαβε να σκοράρει 3 φορές και να κάνει αισθητή την παρουσία του!



Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με την παρουσία του Ορλάντο Σα στις Εθνικές ομάδες της χώρας του, έχει καταφέρει να σκοράρει 7 φορές σε ισάριθμα ματς με την U21 ενώ έλαβε πρόσφατα κλήση από τον Κεϊρός και για την ανδρική ομάδα.



onsports.gr

"